eskort samsun

ÜNYENETHABER

DEMOKRASİ MEYDANINDA SELÇUKLU MİMARİSİ GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

DEMOKRASİ MEYDANINDA SELÇUKLU MİMARİSİ GÜNYÜZÜNE ÇIKTI
19 Şubat 2018 - 13:58

ae

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yapımı devam eden 15 Temmuz Demokrasi Meydanında incelemelerde bulundu.

Selçuklu mimarisinin hakim olduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanında dış cephe çalışmalarının da başlamasıyla ana hatlar ortaya çıkmaya başladı.

Başkan Çamyar, Demokrasi meydanında ilk olarak 400 araçlık kapalı otopark bölümünden incelemelere başlarken çalışmaların ne aşamada olduğu noktasında bilgi aldı.

Ünye’nin değişip, dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Çamyar, Kültür merkezinin de ihale aşamasına gelindiğini, 2019’a kadar kaba inşaatının da başlayacağı bilgisini verdi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar:

“Ünye’de işler durmuyor, biri bitiyor, yenisi başlıyor. Kentin entegrasyonunu sağlayacak 15 Temmuz’la ilgili aynı hassasiyeti taşımaya devam aaaaaaediyoruz. İnşallah 15 Temmuz 2018 tarihinde buranın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Gördüğünüz gibi biraz önce otoparkını gezdik 400 araç, ama valeyle beraber park edilmesi halinde 500 araca kadar çıkabilecek içerisinde yıkama bölümlerinin de olduğu çok geniş bir otopark var altımızda. Burası meydan olacak, yandaki akslarda ağaçlandırma ve bitki aksları olacak. her bir dükkanın önünde gördüğünüz gibi burası Selçuklu mimarisi ile tasarlandı. Biraz önce dış cepheyle ilgilenen arkadaşımız 15 Haziran itibariyle çıkacağını ifade etti. İlk parti üründe gelmiş oldu bugün itibariyle başlıyorlar bir taraftan.”

Kültür Merkezinde İhale Aşamasına Gelindi…

15 Temmuz’un Ünye’ye yakışır bir meydan olacağını ifade eden Başkan Ça28056266_1550728738346127_1928219363925344016_nmyar: “Şehirler meydanlarıyla anılır diyoruz. İki meydan arasındaki aksların asfalt çalışmasını, doğal gaz çalışmasını da büyükşehir belediyemizle planladık. AYKOME ile geçtiğimiz günlerde toplantımızı gerçekleştirdik, inşallah bu bölgenin tamamının hem asfalt çalışması, hem kaldırım çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanmış olacak. Dedik ya iş durmuyor, biraz önce yine kültür bakanlığından daire başkanı ve genel müdürümüzle yaptığımız olduğumuz görüşmede Mart ayı içerisinde de Kültür Merkezinin ihalesinin yapılacağı bilgisini almış olduk. Bütün işlemlerin tamamlandığını tek mekanikle ilgili çalışmanın devam ettiğini bildirdiler. O da biter bitmez kültür merkezi ihalemizde yapılıp inşallah 2019’a kadar onunda kaba inşaatını çıkmayı planlıyoruz. Bu projeyi tamamlayacak olan bir proje, arka tarafta” dedi.

Ünye Değişiyor, Ünye Dönüşüyor…

Çamyar: “Projenin devamında da inşallah stadın yıkılması, kaldırılması, yine hemen yanı başımızdaki belediyeye ait diğer dükkanların yıkılması Sağlık bakanlığının 112 ile o hattın birleştirilip yeni bir inşaatta oraya çıkmasını planlamış olacağız. Ünye değişiyor, Ünye dönüşüyor bu bizim nüfusumuza, bu bizim açılan işyeri sayımıza, vermiş olduğumuz ruhsata da yansıyor baktığımızda. 2017 içerisinde 514 yeni işyeri açıldı Ünye’mizde. Şuana kadar 2018’le ilgilide Ocak ayı içerisinde 37 tane dükkanımız açıldı şubat ayı içerisinde de 17-18 tane ruhsat verildi. Aynı hızda devam ediyor yeni yeni işyerleri açılmaya, bu kentin büyüdüğü, değiştiği, dönüştüğü anlamına geliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz Demokrasi meydanında incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Afrin operasyonunda görev alan Mehmetçiğe başarılar dileyerek şehitlere Allah’tan rahmet gazilerimize de şifalar diledi.

awaa

aw

aras aas aaaa aaa aa a

grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-