eskort samsun

ÜNYENETHABER

KONUKEVİ’NİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

KONUKEVİ’NİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
19 Şubat 2018 - 15:17

ad

Ünye’de tarihi Fazile Hanım Konağı, Belediye Konukevi olmak üzere restore edilmeye devam ediyor.

Tarihe ışık tutan eserleri ayağa kaldırarak, ilçeye turist çekmeyi hedefleyen Ünye Belediyesi tarih kokan bir yapıyı daha yeniden Ünye’ye kazandırdı.

“Biz tarihimize sahip çıkıyoruz, biz geleceğimizi inşa ediyoruz.“ diyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin ilk Belediye Konukevi’nin Haziran ayı içerisinde açılacağının müjdesini verdi.

aasaYapımı devam eden Belediye Konukevinde incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar açıklamasında şunları söyledi;

“Belediye Konuk Evimizi haziran ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Sonra bu hattın tamamı sokak sağlıklaştırmasıyla beraber yenilenmiş olacak.

Belediye Konukevimiz gördüğünüz gibi üç katlı, bahçesi olan, bahçe katında hizmet sektörüne yönelik bir işletmenin olacağı, dolayısıyla burada kültür yolu aksında gezen konuklarımızın çay kahve içebileceği bir mekan inşa etmeye çalışıyoruz. Orta katta toplantıların icra edilebileceği, üst katta da konaklamanın yapılabileceği, tamamen yıkılmış, atıl vaziyette duran, ‘buna kimse sahip çıkmıyor mu?’ denilen bir eserdi. Biz tarihi28056266_1550728738346127_1928219363925344016_nmize sahip çıkıyoruz, biz geleceğimizi inşa ediyoruz.

Yaptığımız her hizmet bunun göstergesi. Bu aks üzerinde baktığımızda yalı kilisesini bitirdik, çevre düzenlemesini ve kamulaştırma yaptık. Saray hamamını bitirdik, açışla ilgili yazışmalar aşamasındayız. Kısa zaman içerisinde hizmete açmış olacağız. Kültür bakanlığımızın desteği ile yeni dönemde özellikle bu aks üzerinde dış cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırmasını yapmış olacağız.

Belediye konukevimizi haziran ayında hizmete alıp kadılar yokuşuyla bir bütünlük sağlamayı planlıyoruz. Öte yandan kaledeki kazı çalışmalarıyla ilgili ekibimiz son hazırlıkları yapıyor. Ünye değişiyor, Ünye dönüşüyor.

Bir taraftan modern eserler inşa edilirken bir taraftan tarihi eserler yeniden gün yüzüne çıkartılıyor. Bunu yaptıkça da yeni yaptığımız eserlerin maalesef ne kadar çirkin olduğunu ve makyaja ihtiyaç doğduğunu görmeye devam ediyoruz. Çünkü biz millet olarak sağlam ve köklü eserler inşa eden medeniyetin evlatlarıyız. Buradan tüm mimar ve mühendislerimize sesleniyorum, 2 yılı aşkın süren bir imar planı çalışması yatık. Ancak bu plana oturacak olan binaların inşası onlara ait, özellikle dış görselliği yüksek iç fonksiyon kullanımı üst seviyede olan binalar inşa edilmeli ki gelecek kuşaklara bırakabilelim. 20-30 yılda ömrü biten binalar yapıyoruz, tuğlaları örüyoruz dışını sıvamadan bırakıyoruz. Son derece çirkin, göze hoş gelmeyen bir manzara ile karşılaşıyoruz ki sonra bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşünmeye başlıyoruz. Bunu en başından doğru yapalım. Bu şehir, bu ülke hepimizin.” dedi.

 

asaaa aa aaa aas as  asaaa grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-