eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akkuş’ta Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Seçildi

Akkuş’ta Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Seçildi
19 Şubat 2018 - 15:23

 a

Akkuş’ta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Akkuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kurulda mevcut başkan Adem Duman yeniden seçildi.

Üyelerin salona tek tek ve kimlik kontrolleri yapılarak alındığı genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.28056266_1550728738346127_1928219363925344016_n

Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya’nın yaptığı seçimde yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinden sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Seçimin açık oylamayla yapılacağı kararının alınmasının ardından başkanlık seçimi yapıldı. Mevcut Başkan Adem Duman yeniden Akkuş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda Seyfullah Gül, Aydın Gürbüz, Kemal Efiloğlu ve Durmuş Gök yer aldı.

Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya’nın yaptığı genel kurula, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Halkbank Ünye Şube Müdürü Kemalettin Yiğit, çevre il ve ilçelerden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları, siyasi kurum ve kuruluş temsilcileri, Bakanlık temsilcileri ve çok sayıda ilçe esnafı katıldı.

“STK’lara Sahip Çıkılması Gerekiyor”

Yeniden başkan seçilen Adem Duman’ı tebrik eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Şunu her zaman belirmişimdir ki odalar, dernekler, sivil aatoplum kuruluşları insanların sahip çıkmasıyla yaşayan ve hayatta kalan kuruluşlardır. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu kuruluşlara ne kadar sahip çıkarsa, burada bu kadar güçlü durur. Daha önce 150 bin lira kullanılabilen kredinin bugün 200 bin liraya çıkarılmasının önü açıldı” dedi.

Akkuş’a büyük yatırımlar yapıldığını belirten Başkan Demirci, ” Akkuş Belediye Başkanlığında 4 yılı geride bırakmak üzereyiz. Yerel yönetimler, oda başkanları ve kamu temsilcileriyle bu ilçede 4 yıl hizmet etmeye çalıştık. Akkuş 4 yıl önceki Akkuş değil. Gerek kamu, gerek ilçe gerekse büyükşehir belediyesi yatırımlarıyla ilçemizde güzel işler oldu. Elbette elimizde sihirli değnek yok, herşeyi bir anda çözmemiz mümkün değil. Ama biz göreve geldiğimizden beri ekibimizle birlikte ilçeye birşeyler katmaya çalıştık. TEİAŞ ile enerji sorunumuz çözüldü. 200 kişilik kız yurdu KYK’ya devri sağlanarak büyük bir sorun çözülmüş oldu. Ayrıca açık cezaevi inşaatı devam ediyor, İnşallah temmuz ayında hizmete başlayacak, personel alımları başladı. Ayrıca spor alanında yaptığımız yatırımlar karşılığını vermeye devam ediyor. Akkuş Belediyespor voleybol takımımız, şu an büyük başarı sağlayarak play-off’a çıkmak üzere. Yine ilçemizde Devlet Hastanemizin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. Nisan ayında yeni hastanemizin inşaatı başlayacak. Salman’daki jandarma komutanlığımızın 1999’dan beri hizmet binasını sorununa çözüm bulduk, yakın zamanda ihaleye çıkacak ve daha konforlu bir binada hizmet verecek. Kısacası bu ve bunun gibi hayata geçen ve proje aşamasında olan çalışmalarımız devam ediyor. Akkuş için çalışmaya devam ediyoruz. dedi.

“Emeklerinizin Karşılığı Vereceğiz”

Yeniden başkanlığa seçilen Adem Duman, ” Başkanımızın söylediği gibi son zamanlarda kooperatifimiz iyi yerlere geldi, iyi bir konumda. Bu başarı kuşkusuz sizlerin emekleri sayesinde oldu. Başarılarımızın ve konumumuzun daha iyi yerlere gelebilmesi için sizden tek bir ricamız var, kredi taksitlerinizi gününde ya da gününden önce öderseniz devamını biz getiriyoruz zaten.  Sağolsun Bölge Başkanımız Yüksel Kaya bir dediğimizi iki etmiyor. Bazı sorunlar ortaya çıkıyor, gideriyoruz. Bize 3 yıl görev verdiniz. Bu görevin sorumluluğumun farkındayım, İnşallah görev süresi boyunca emeklerinizin karşılığını vereceğiz” dedi.

aaa grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-