eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE AFRİN’E YARDIM İÇİN KOLLAR SIVANDI

ÜNYE’DE AFRİN’E YARDIM İÇİN KOLLAR SIVANDI
20 Şubat 2018 - 12:09

aa

VİDEO HABER HAZIRLANIYOR

Afrin’de görev alan Mehmetçiğe yardım, moral ve motivasyon için Ünye Ziraat Odası başkanlığında komisyon kuruldu.

Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda bir araya gelen oda başkanları karşılıklı istişarelerin ardından Afrin’de görevli Askerlerimize kavrulmuş fındık gönderme kararı aldı.

Yardımın nasıl ve ne şekilde yapılacağının da görüşüldüğü toplantıda Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek’in yanı sıra, diğer oda başkanları ile odaların temsilcileri yer aldı.

Alınan kararlar çerçevesinde basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, 20 Kasımda başlayan Kampanyanın 6 gün süreceğini belirterek, Fındık sektörüyle uğraşan iş adamlarından destek istedi. 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman: “Bildiğiniz gibi Suriye sınırlarımızda hoş olmayan terör saldırılarına karşı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz sınırlarımızı koruma adına Afrin’de bir operasyon başlattı. Bu operasyonda yurt savunmasında canını feda eden askera kardeşlerimize, yavrularımıza, evlatlarımıza bizlerde Ünye’de neler yapabiliriz, moral motivasyon açısından fikir jimnastiği yaptıktan sonra yöremizin kıymetli ürünü paketler halinde fındık yardımı yapılabilir ve öğrencilerimizin de okullarda onların moral ve motivasyonunu arttırıcı bir mektup yazma kampanyası başlattık. Sn. Kaymakamımıza çok teşekkür etmek istiyorum, bize olurlarını hemen verdiler. Bu kampanya bugün itibariyle başlamış ayın 26’sı itibariyle bitecek bir kampanya, yani 6 günlük bir kampanya. Buradan biz fındık mahsulüyle iştigal eden özellikle fındıkçı arkadaşlarımızdan, fındık mahsulüyle mamul üreten fabrikacı arkadaşlarımızdan yardım talebinde bulunuyoruz.

Biz Maddi Yardım Kabul Etmiyoruz…

Sarıkahraman: “Biz üst yazılarımızla esnaflarımızı ziyaret etmeye çalışacağız, ola ki gidemediğimiz ulaşamadığımız esnaf arkadaşlarımız mutlaka olacaktır, kimse bize gönül koymasın bu konuda. Vatan savunmasında mücadele eden askerlerimize, Mehmetçiğimize ‘bende yardım edebilirim’ diyen vatandaşlarımızda olursa onlarında yardımları elbette kabul edeceğiz. Biz maddi yardım kabul etmiyoruz, maddi yardım almayacağız, ayni yardım, ürünümüzü oraya götürmeye çalışacağız. Bu konuyla alakalı çok kıymetli oda başkanlarımızı davet ettik, kıymetli fikirlerinin aldık. Fikir jimnastiği sonrasında bir çıkış noktası bulduk. İnşallah kampanyamız hayırlı olur, ülkemiz savunmasında dünya barışına katkı sağlarız diye düşünüyorum” dedi.

Ünye Ziraat Odasının başkanlığında yürütülecek olan kampanyayla Afrin’de görev alan askerlerimize Ünye’den 2 bin 500 kilogram fındık gönderilmesi hedeflenirken 6 gün sürecek kampanya 26 Kasım 2018’de sona erecek.

ae grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-