eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE KIRMIZI MERCİMEK YÜKLÜ TIR ALEV ALDI

ÜNYE’DE KIRMIZI MERCİMEK YÜKLÜ TIR ALEV ALDI
20 Şubat 2018 - 17:25

a

 

Ünye Sanayi sitesi Şeyh Yunus Emre Tüneli girişinde mercimek yüklü tır alev aldı.

Şeyh Yunus emre Tüneli girişinde meydana gelen kazada herhangi bir can kaybı yaşanmazken büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Olay yerine gelen Ordu Büyükşehir İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangın kısa sürede söndürülürken İl Gümrük Müdürlüğü Ünye Şubesinin ilgisizliği Tır Şoförünü çileden çıkartı.

Ünye’nin Sanayi sitesi Şeyh yunus Emre Tüneli girişinde meydana gelen kazada Kırmızı mercimek yüklü tırın dorse’sinin sol arka tekerinin patlamasıaaaa sonucu alev alması paniğe neden oldu. Sürtünmenin de etkisiyle bir anda alev alan dorse Ordu Büyükşehir itfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesiyle söndürüldü. Kazakistan’dan aldığı 21.5 ton kırmızı mercimeği Mersine götürdüğü öğrenilen RR-762-NN plakalı Yüksel Togül (58) yönetimindeki Tır, BA- 427- L plakalı dorse’sinde tekerinin patlamasıyla çıkan kıvılcım yangına neden olurken, alevlerle birlikte mercimekler kara yoluna saçıldı.

Olay yerine gelen Ünye trafik şube ekiplerince araç akışı kontrol altına alınırken, Tır şoförü Ordu İl Gümrük Müdürlüğü Ünye ekipleriyle yaptığı telefon konuşmasından sonra şoka girdi. Gümrük ekiplerine telefonla tutanak tutmaları için olay yerinden bilgi veren Tır şoförü Yüksel Togül, aldığı yanıtla ilgili ekranlarımıza şu açıklamalarda bulundu.

“Gümrük Malı Olduğu İçin Onların Buraya Gelmesi Lazım”

Tır Şoförü Togül: “Kazakistan’dan yükledim, Türkiye Mersin’e boşaltmaya giderken lastik gümleyince araba alev aldı. Gümrük ekiplerini aradımasrr kendilerinin araçlarının olmadığından gelemeyeceklerini, benim bu aracı burada bırakıp oraya gitmem gerektiğini orada yazılı dilekçe vermem gerekiyor. Gerisini bilmiyorum, arkadaşlar gelmiyorlar. Bu gümrük malı olduğu için onların buraya gelmesi lazım. Bu gümrüklü ithal mal, gümrüklü mal görüldüğü gibi yandı, gümrük halkası açıldı. Bunun burada yeniden gümrük mü olacak yoksa açık gümrük mü nasıl Mersin’e gidecek, onan karar merceği gümrük müdürlüğü, ama pekte fazla ilgilenmediler. ‘Ben oturuyorum’ diyor, ‘gel sen dilekçeni ver, ondan sonra gereğini yapacağız’, ne yapacakmış yani buraya gelip burada teslim etmesi lazım. Bu aracın gümrüklü malının şu kadarı ne oldu diye. Ne olduğu belli değil bu malın beklenmesi gerekiyor gece ne olacağı belli değil. Bu gece çalınsa ne olacak, gelip teslim etmeleri lazım durum bu” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

asssa asss as aa aaaa grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-