eskort samsun

ÜNYENETHABER

İyi Parti İl Başkanı Karabulut “Coşkulu bir kongre yapalım istiyoruz”

İyi Parti İl Başkanı Karabulut “Coşkulu bir kongre yapalım istiyoruz”
21 Şubat 2018 - 11:09
a
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut ve yönetim Kurulu Üyeleri İYİ Parti Ünye ilçe teşkilatını ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Karabulut, “İl kongremizi görkemli bir şekilde yapmak istiyoruz. Bütün ilçelerden istirhamım olabildiğince geniş kitleleri kongrelere davet edelim ve coşkulu bir kongre yapalım.”dedi.
 
İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Av. İrfan Demir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “4 Mart tarihinde gerçekleşecek olan İl Başkanlığı ve İl yönetim kurulu seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
-“Coşkulu bir kongre yapalım istiyoruz”-
 
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut, coşkulu bir kongre yapmak istediklerini ifade ederek,           “4 Mart tarihinde Ordu il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongremizi görkemli bir şekilde yapmak istiyoruz. Yaparken de sadece delegelerin katıldığı sönük bir kongre değil, tüm halkın askatıldığı coşkulu bir kongre yapalım istiyoruz. Bütün ilçelerden istirhamım olabildiğince geniş kitleleri kongrelere davet edelim ve coşkulu bir kongre yapalım istiyoruz. Kongrelerde de birinci önceliğimiz sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, geçmişte her türlü siyasi partide siyaset yapmış kanaat önderi konumundaki insanlar olsun istiyoruz.” dedi.
 
-“Gönül kazanmak zorundayız”-
 
İYİ Parti’nin Ordu’da iki adayla seçime gideceğini ifade eden İl Başkanı Karabulut, “Siyasi partiler demokratik sistemlerin evlatlarıdır. Demokratik sistemlerde farklı listeler, farklı adaylar çıkar. Bizim de muhtemelen aday olan bir arkadaşımız olacak. Kendisini arayarak tebrik ettim, aday olmasından hiçbir rahatsızlık duymayacağımı beyan ettim. Hatta adaylık açıklamasına beni de davet etti, katılacağım. Biz böyle kardeşçe bir yarış ve kongre yapacağız. Çünkü bizim hiçbir insanı kırmaya lüksümüz yok. Biz gönül kazanmak zorundayız.” diye konuştu.
 
-“Bizim önümüzdeki çıta artık yüzde 50+1”-
 
Başkanlık seçimi konusuna da değinen Karabulut, “Bizim önümüzdeki çıta artık yüzde 50+1, eskiden yüzde 10 barajını açtığımız mecliste vardık diyorduk. Ama artık yüzde 10’lar, 20’ler bize yetmiyor. Biz yüzde 50+1’i bulmak zorundayız. Yüzde 50+1’i alabilmek içinde toplumun yüzde 100’ünü kucaklamak zorundayız.  Biz o yüzde yüzün içinden önce vatan, Türkiye’nin milli çıkarları diyen, daha demokratik ve daha hukukun egemen olduğu bir Türkiye diyen insanlarla yeni bir sentez ve maya tutturacak bir İYİ Parti ailesi oluşturacağız.” dedi.
 
-“Kuva-i Milliye ruhuyla başarıya ulaşacağız”-
 
Kuva-i Milliye ruhuyla başarıya ulaşabileceklerini söyleyen Karabulut, “Mustafa Kemal’in meşhur Kuva-i Milliye hareketine baktığınızda Tuncelili meşhur alevi dedesi de bu mücadelenin içinde var. Kürt aşiret reisleri var, Yozgat, Denizli ve Ankara müftüleri var, Milliyetçi subaylar var, kendini liberal-sosyalist olarak niteleyen aydınlar var. Ama hepsi önce vatan dedikleri için bir araya geldiler ve birlikte Kuva-i Milliyeti oluşturdular ve hedefe ulaştılar. Bizde aynı bunu yapmak zorundayız. Geçmişte şu siyasi partide, bu siyasi partide olduğu aleviymiş, sunniymiş hiç önemli değil. Dündeki değerler başımızın üstünde, hiç birimiz geçmişini inkar edecek değiliz. Onlar bizim şerefimizdir. Onların üstüne yeni kucaklayıcı bir kimlik oluşturmak zorundayız.” diye konuştu.
 
-“Tek adamlık sakıncalıdır”-
 
Tek adamlık sisteminin yanlış bir sistem olduğunu ileri süren Karabulut, şunları söyledi:
 
 
 
“Tek adamlık sıkıntıdır ve tek adamlık sakıncalıdır. Bu Recep Tayyip Erdoğan da olsa sıkıntıdır, bir başkası da sakıncalıdır, kim olursa olsun sakıncalıdır. Ayrıca Türk tarihinde de, İslam tarihinde de bütün yetkilerin tek adamın elinde toplandığı bir dönem hiç olmamıştır. 3 Bin önce Orta Asya’da Bumin Kağan var ama yanında vezir Kültigin var. Selçuklu’nun Alparslan’ı, Melikşah’ı var. Ama yanlarında Nizamül Mülk diye bir vezir var. Osmanlı’da hepsinin yanlarında vezirleri var. Abbasi-Emevi Halifelerinin yanında hep vezirleri var. Tek adamlık sadece 3. dünya ülkelerinde ve günümüzde Libya, Suriye, Kuzey Kore, California gibi ülkelerde var.” 

aa

grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-