eskort samsun

ÜNYENETHABER

FİDANLAR ŞEHİTLER İÇİN HAYAT BULDU

FİDANLAR ŞEHİTLER İÇİN HAYAT BULDU
05 Nisan 2018 - 15:55

Ünye Kaymakamlığı başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçede faaliyet gösteren özel bir okul işbirliği ile şehitlerin anısına ‘Fidanlar Yeniden Filizleniyor’ projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Afrin şehitleri başta olmak üzere vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerin anısına Nuriye Mahallesi sahil şeridinde oluşturulan hatıra ormanına ilk fidan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney tarafından dikildi.

Şehitler anısına düzenlenen fidan dikim törenine Kaymakam Güney başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Esad Can Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, şehit yakınları, daire amirleri ve minik öğrenciler katıldı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Bütün şehitlerimize yüce yaratandan rahmet dilerken makamları ali olsun diyorum. Birçok devlet var kendilerinin kimliklerini, tarihlerini oluşturmak, milli birlikle bütünlüklerini takdim edecek değerler üretmek için farklı, farklı senaryolar, farklı farklı suni duygular yapmak durumunda kalıyorlar. Bizler ise üzerinde yaşadığımız bu vatan topraklarının bugüne gelişine kadar yaşadığımız tarihi serüven ve atlattığımız badireleri anlatmaya kalksak ne söz buna kifayet eder, ne kitapların hacmi bunu kaldırır. Her biri bir kahramanlık öyküsü, her biri başlı başına bu toprakların, Türkün, Türk milletinin vatanı olmasının ve bu toprakların gerçek sahibi bizler olduğunu ispat eden büyük hatıralar büyük zaferler, büyük gazalar var.

“Biliyoruz ki Bu Mücadele Devam Ediyor”

Bizler çok zor ve dünyanın kilidi sayılabilecek bir coğrafyada, bir kesişme noktasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada Türk’ün bayrağını kanımızdan rengini alan, ay yıldızlı al bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için bu şuuru gelecek nesillere manalı ve anlamlı bir şekilde aktarmak durumundayız. Bugünde Afrin’de ülkemizin hayat, memat meselesi bir gazada şehit olan şühedanın hatıralarını yaşatmak ve onları bir kez daha anmak için şehitlerimizin hatırası olacak bir ormanı ‘filizler yeniden filizleniyor’ adı altında gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, sizler gibi geleceğimizi teslim edeceğimiz şuurlu gençlerin sayısı artsın, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor ve şehitlerimizin manevi hatıraları karşısında bir kez daha saygıyla eğiliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Tük milletinin mücadelesinin devam ettiğine dikkat çeken Kaymakam Güney konuşmasının ardından, şehitler anısına oluşturulan hatıra ormanına Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına ilk fidanı dikti.

‘Fidanlar Yeniden Filizleniyor’ projesi kapsamında şehitler için oluşturulan hatıra ormanına Afrin Şehidi Taner Kart adına, abisi Tuncay Kart’ta fidan dikerek kardeşinin isminin yazılı olduğu ay yıldızı rozeti iliştirdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-