eskort samsun

ÜNYENETHABER

DÜNYA TURUNA ÇIKAN GÜRCÜ SPORCU ÜNYE’DE

DÜNYA TURUNA ÇIKAN GÜRCÜ SPORCU ÜNYE’DE
05 Nisan 2018 - 17:31

Ünye Acara Gürcü Dostluk Ve Kültür Derneği Bisiklet Turuna çıkan Gürcistanlı Sporcu Noderi Beridze’yi ağırladı.

Tifliste başlayan Dünya turunu 26 Nisan’da yine Tifli’te bitirecek olan Gürcistanlı sporcu 2 sene menajerliğini yaptığı Jumber Lejava’nın anısına 5 bin km Ukrayna turu yaprak başladığını söyledi.

Özellikle Dünya barışını vurgulayan Sporcu Noderi Beridze “Benim amacım Dünya barışı ve dostluk” diyerek herkesi bu tura davet etti.

Gürcistanlı sporcuyu ağırlayan Ünye Acara Gürcü Dostluk Ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy; “Bugün eski doktor olan sporcu Noderi Beridze’yi ağırlıyoruz. Kendisi Dünya barışı için bisikletle Dünya turuna çıktı. Tiflis’te başlayan Orta Asya ülkeleri Kazakistan ve Rusya’dan sonra Ukrayna, Belarus, Macaristan, Romanya, Porekiz, Bulgaristan, Almanya ve Türkiye’de. Edirne’den giriş yaptı. Bugün de güzergah üzerindeki yerleri geziyor.  Ayın 26’sında da başladığı gibi Tiflis’te son bulacak. Noderi Beyin amacı Dünya barışı ve buna dikkat çekmek. Bu vesile ile de şuanda burada bizi ziyaret ediyor. Buradan sonra Fatsa’ya gidecek, daha sonra da Samsun sınır kapısından giriş yaparak Tiflis’te bitirecek” dedi.

Sporcu Noderi Beridze ise; “47 yaşındayım 3 tane Üniveriste bitirdim. Hukuk fakültesi, işletme ve mühendislik okudum. Evliyim bir tane kızım var. Önceden ticaret ve doktorluk yapıyordum kendi şirketim vardı ama artık yapmıyorum. Jumber Lejaba 14 tane Dünya rekoru olan bir sporcu. 9 yıl boyunca bisikletle Dünya turu yaptı. Ben 2 sene Jumber Lejava’nın menajerliğini yaptım. Tekrar bir tura beraber başlamak istedik ama Ukrayna savaşı çıktıktan sonra bu turu iptal etmek zorunda kaldık. Daha sonra kendisi hastalandı ve vefat etti. Daha sonra bir karar aldım. Onun anısına 5 bin km Ukrayna turu yaptım. Daha sonra Gürcistan’a döndüm. Bütün Gürcistan sporcularını topladım ve bu turu devam ettirme kararı verildi. İlk başladığım zaman bisiklet kullanmayı bile bilmiyordum.  Benim amacım Dünya barışı ve dostluk. Herkesi bu turumuza davet ediyorum isteyen herkes katılabilir” ifadelerinde bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-