eskort samsun

ÜNYENETHABER

Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü

Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü
09 Nisan 2018 - 2:14

Türkiye’de her yıl 9 Nisan tarihlerinde Türk mimarlık ve sanat tarihinde çok önemli yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü kutlanmaktadır.

Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak;  Mimar, mühendis, tekniker, teknisyen ve ustalarımız her biri endüstri ve sanayi ailesinin birer fertleridir. Teknikerler olarak böyle düşünüp böyle çalışmaktayız.

Şehirler sosyal, kültürel ve mimari değerleriyle bir milletin zenginliği, medeniyetin aynası, geçmişi geleceğe bağlayan köprülerdir.  Şehirlerimizin tarihi ve kültürel dokusuyla uyumlu bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi birinci önceliğimiz olmalıdır.

Bugün baktığımızda geçmişinden kopuk bir mimari anlayışla şekillenen şehirleşmelerle karşı karşıya kalmakta tartışmakta eleştirmekteyiz. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme kabul edilemez. Doğaya karşı işlenen bir suçun öcü, insan adaletinden daha zorlu olur. Dünyada örnek alınan ticaret, kültür, sanat ve din merkezi olan şehirlerini inşa etmiş ve yönetmiş bir millet olarak şehirlerimize sahip çıkmanın gayreti içinde geleneklerimizi koruyarak geleceğimizi oluşturmalıyız.

Teknik tasarım ve geleceği görebilmenin dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bu günde Mimar Sinan’ın Bursa’ya kıyamadığı için Bursa’da hiç eserinin olmaması şu ansa yüksek binalarla betonlaşan Bursa ilimiz ile modern yapılaşma diyerek tarihi yapısı ve dokusu bozulan betonlaşan yeşile hasret olan metropol şehirlerimizi hatırlatarak şehrimizin tüm enstrümanlarını yaşadıkları şehre, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya davet ediyor, Tarihi kültürel mirasa sahip çıkmaya çalışan, ilimizde ve ilçelerimizde tarihsel birikim ve mimari kimlik değerini kaybetmeden, mesleki alanda ülke ve kamu çıkarları ile uluslararası gelişmeler çerçevesinde, mesleğin uygulama ve kuram alanında gelişmesini sağlamak için çalışmalar yapan tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam içinde başarılar diliyor, estetik dokunuşlarıyla yaşamımızı güzelleştiren ve kolaylaştıran,  geleceği tasarlayan ve şekillendiren mesleğine gönül veren tüm paydaşları ile birlikte mimarlarımızın bu önemli günlerini kutluyoruz.

Mimar Sinan, eserleriyle İslam’ı taçlandıran, Dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarı, Mimarlık tarihinin bir dehasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerimiz ile;

Mimarlık tarihimizin, hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden, İslam’ı eserleriyle taçlandıran, dünya için büyük bir deha, Türk mimarlık sanatında, kendi dehasıyla değişik nispet ve biçimler ve tarzlar deneyerek yeni tercihler ortaya koyup altın bir çağa imza atmış olan Mimar Sinan’ı saygı, rahmet ve duayla anıyoruz.

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği

İl Başkanı Musa KIRANLI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-