eskort samsun

ÜNYENETHABER

İYİ PARTİ SİVİLTOPLUM KURULUŞLARI ZİYARETLERİNİ HIZLA SÜRDÜRÜYOR

İYİ PARTİ SİVİLTOPLUM KURULUŞLARI ZİYARETLERİNİ HIZLA SÜRDÜRÜYOR
09 Nisan 2018 - 15:31

 

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanlığı partilerini tanıtmak ve sorunlara çözüm aramak amacıyla Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

İYİ Parti yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette İlçe Başkanı İrfan Demir, “niyetimiz sizlerle kaynaşmak, varsa dertleri ve sıkıntıları paylaşmaktır” dedi.

 Kongre sürecini tamamlayan Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğini Başkanı Mehmet Ali Gürsoy ise, “Bizde sizleri ağırlamaktan mutluyuz” diyerek Başkan Demir ve yönetimine dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir: “İYİ Parti olarak ziyaretlerimize hızla devam ediyoruz, niyetimiz hem sizlerle kaynaşmak, görüşmek varsa dertleri ve sıkıntıları paylaşmaktır. Bu amaçla hem de partimizi tanıtma noktasında sizlerle beraber olduk. Bizleri misafir ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

“Bizde sizleri ağırlamaktan mutluyuz” diyen Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy:  “Biz kültürel sivil toplum kuruluşuyuz, sizde ülkenin politikasında bir nebze söz sahibi olan, gelecek politikaları da belirleyecek, şuan anda muhalefet, inşallah iktidarda da görürüz, siyasi bir partisiniz. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler bir arada birlikte hareket ettikleri müddetçe gelişmiş ülke seviyesi de artıyor. İnşallah bizde sizle, diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak bu birlikteliğimizi devam ettiririz.

“Aynı Kültürleri Karma Yapan Bir Toplumuz”

Ünye’de 100 küsur bin nüfusun 35 bini Gürcülerden oluşuyor, 150 yıl önce 93 harbi dediğimiz harpte bu bölgeye gelmiş Gürcüler. Bu coğrafyada 150 yıldır da, aslına bakarsanız da 4 asırdır da Gürcüler ve Türkler bu coğrafyada birlikte kardeşçe yaşayan aynı kültürleri, eş kültürleri karma yapan bir toplumuz. Dernek olarak amacımız Gürcü kültürünü, Türk kültürüyle birlikte kaynaştırmak ve unutulan Gürcü kültürlerini yeni nesillere aktarmak. Son yıllarda Gürcistan ve Türkiye arasında bir dostluk var, sınır kapısı kapalıydı şuanda pasaportla değil de nüfus cüzdanıyla girebildiğimiz Kıbrıs’tan sonra tek devlet, yakında Ukrayna başlıyor. Gürcistan’da da baya bir Türk vatandaşımız var, burada dernek olarak Türkiye’deki Gürcülerin kültürel faaliyetlerini, Gürcistan’daki Türklerinde oradaki sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-