eskort samsun

ÜNYENETHABER

Düğün Yapacak Çiftlerin Dikkatine

Düğün Yapacak Çiftlerin Dikkatine
06 Mayıs 2018 - 1:58

Özel günlerin en önemli detayı  fotoğraf. Dünya evine girecek olan çiftlerde bu özel günlerinde en güzel fotoğrafları çektirme telaşında.

Havaların ısınmasıyla düğün sezonu hazırlıklarını hızlandıran çiftler Ünye’de Fotoğraf sektörünü de hareketlendirmeye başladı. Bizler de çakır medya ekibi olarak bu özel günde en güzel fotoğrafları çekinebilmeniz için Foto Zalım işletmecisi Harun Demir’den fotoğraf çekinmenin inceliklerini dinledik.

Ünye’de düğün fotoğrafçılığında yaşanan sorunlar ile ilgili de bilgiler veren Demir, çiftlerin bu özel gününde fotoğraf çektirmek için düğünden önce bir günlerini fotoğrafa ayırmaları gerektiğine de değindi.

Ünye’de fotoğrafçılık yapan Harun Demir; “Düğün sezonu tam olarak açılmış değil. Alınan randevular genellikle Ramazan’dan sonraya. Okulların kapanmadığı dönemde Ünyeliler düğün yapmayı sevmiyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’ndan sonraki dönemlerde daha yoğun olacağı bekleniyor. Eğer havada Yağmur yoksa müşterilerimiz %90 açık havayı tercih ediyor. Açık havada stüdyo ortamından daha rahat ve özgür hissediyorlar. Bizim tavsiyemiz fotoğraf çekiminin düğünden önce yapılması. Çünkü düğün günü gelin ve damat için gerçekten çok stresli bir gün oluyor. Eğer gün batımı fotoğrafı ve birden çok mekânda fotoğraf çekilmek istiyorlarsa düğünden önceki bir gün zaman ayırmaları çok daha iyi olur. Çiftlerin Nerede fotoğraf çekilecek konusunda daha önceki tecrübelerimize dayanarak onları yönlendiriyoruz. Işık ve ortam koşullarına göre onların daha mutlu olacağı yerlerin yerlerde ve gelinin makyajını ve gelinliğini de düşünerek hareket ediyor uygun ortamlarda fotoğraf çekiyoruz. Randevu almaya gelen müşterilerimize daha önceden yaptığımız işlerden örneklerde gösteriyoruz”

Korsana değil esnafa fotoğraf çektirin…

“Eğer bir işi yaptırmak istiyorsanız kesinlikle devamlılık arz eden bir yerde yaptırın. Korsan fotoğrafçılara çektirmeyin. Bu devletin vergisini kirasını elektriğini ödeyen bir yere yaptırmak daha iyi olur. Çünkü ömründe 1 defa olan bir şey işi bilen bir ustaya yaptırmalarını tavsiye ederim. Çünkü biliyorsunuz o gelinliği ve damatlığı giyip tekrar fotoğraf çektirmek de var. Belki bir kor sana göre daha fazla para ödeyeceksiniz ama biliyorsunuz ki bu iş ustalık isteyen bir iş. Bence bir esnaf tercih edin” dedi.

Düğün hazırlığında olan çiftlere önerilerde bulunan Demir; “Düğün fotoğrafının güzel olması, iyi olması Çekenin ve çektirenin mutlu olması için bir gününüzü fotoğrafı ayırın. Bizim fotoğraf çekerken en büyük yaşadığımız sıkıntı zaman. Kuaförle aynı güne geldiği için saçlarının bozulmamasını istiyorlar. Kuaförden çıktıktan sonraki zaman fotoğraf çekimi için yetmiyor. Kalıcı olan da fotoğraf olduğuna göre Düğünden daha önceki daha önceki günlerde fotoğraf çekimi yaptırmalılar. Fotoğraf çekilmek için bir gün seçin Kahvaltınızı iyi yapın bolca fotoğraflarınızı çektirip içlerinden güzel olanları yaptırmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Önceki yıllarda da bunun tecrübesini gördük bu dünyada da böyle zaten” tavsiyelerinde bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-