eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Çaça Avı Denizi Bitirdi”

“Çaça Avı Denizi Bitirdi”
11 Mayıs 2018 - 1:21

Ünyeli balıkçıyla yaptığımız röportajda trollerin denizi bitireceği için çaça avının yasaklanmasını istediklerini açıkladı.

“Troller İstanbul ve Termeden gelip Ünye’de çaça avlıyorlar” diyerek isyan eden balıkçı esnafı Sedat Yelen balıkların yemlerinin avlandığı için birkaç yıl daha böyle devam ederse denizi bitireceklerini söyledi.

“Devletimizin bir an önce çaça balığının avlanmasını yasaklaması lazım” ifadeleriyle Çaça avının yasaklanmasını isteyen Ünyeli balıkçı Devletimizden bu konuda yardım istediklerini de dile getirdiler.

Balıkçı esnafı Sedat Yelen; “Şuan tezgâhlarda alabalık, kefal, somon, buz alığı, levrek var. Şuanda sezon bitiği için sadece bunlar var. Hamsi, mezgit bulunması imkansız. Balıkçılık her sene kötüye gidiyor. İstanbul ve Termeden gelen troller hala balıklarının yemini avlamaya devam ediyor. Seneye balığın ne olacağı belli değil. Devletimizin bir an önce çaça balığının avlanmasını yasaklaması lazım. Eğer yasaklanmazsa 3-4 yıl sonra denizi bitirmiş olurlar. Devletimiz çaça avını yasaklamalı. Avrupa’ya balık vermek için milletin yiyeceği balığı tüketiyorlar. Yazık günah böyle devam ederse bir kaç seneye denizde balık olmaz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-