eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Nüfus Müdürlüğüne Rekor Başvuru

Ünye’de Nüfus Müdürlüğüne Rekor Başvuru
07 Mayıs 2018 - 1:18

 

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, 2 Nisan’da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmişti.

Ünye Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Sürücü Belgesi ve Pasaport Bürosu, pasaport, sürücü belgesi ilk kayıt ve yenileme olmak üzere ilk 1 ayda toplam 680 işlem gerçekleştirdi.

Pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Ünye Nüfus Müdürlüğüne uygulamanın ilk ayında pasaport için 136, sürücü belgesi ilk kayıt için 125 ve 419 sürücü belgesi yenileme olmak üzere 680 başvuru yapıldı.

Yürürlüğe giren uygulama kapsamında Ünye’de Emniyet kayıtlarında bulunan 32 bin 827 sürücü belgesi dosyası, 13 bin 380 adet pasaportla ilgili dosya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne aktarılmıştı.

Ehliyet, pasaport ve yeni çipli kimlik kartlarının tek merkezden verildiği 3’ü bir yerde uygulaması ile Bakanlık, vatandaşları belge yükü ve zaman kaybından kurtardı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-