eskort samsun

ÜNYENETHABER

FIRINCILAR TATİLDE BULUŞTU

FIRINCILAR TATİLDE BULUŞTU
07 Mayıs 2018 - 11:20

 

Fırıncılar Ünye Belediyesi öncülüğünde biraraya geldiler.Uzun süredir gündemde olan karara büyük oranda katılım sağlayan fırıncılar ilgili oda ve yerel yönetimin de onayı ile pazar günü ekmek çıkarmadı. Cumartesi günü fazla ekmek satışı ile vatandaşların mağduriyetini önleyen fırıncılar  ilk tatillerini düzenlenen kahvaltı programı ile birlikte geçirdi.

Ünye Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Tavlı, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu,Gıda Maddeleri Odası başkanı Orhan Okuyan, Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan yardımcıları Murat Yüksel ve Murat Çeliksoy ,EÜF Genel sekreteri Mehmet Özkan, Ekmek Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Fırıncılar katıldı.

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yrd. Murat Yüksel,Fırıncıların yıllardır kronikleşmiş sorunlarını kendi istekleri ölçüsünde çözüm ürettik.Bugün ise fırıncılar ailesi olarak hep birlikte tatil yapmanın mutluluğunu yaşadık.

Ünye’de yıllardır düzenlenmeyen, çalışanların takibini yapmadığı, fırınlarımıza gittiğimizde devamlı bize bakım onarımını yapmadıklarını bildiriyorlardı. Bizde buna istinaden fırıncılardan gelen talepleri   aldık. Bunu Ticaret  ve  Sanayi odamız  ve Gıda Maddeleri Odası olmak üzere 2 oda başkanıyla paylaştık. Onlara görüşlerini sorduk. Onlar da yönetim kurulu kararınca ayda 1 pazar günü fırınlarda ekmek çıkarmamanın çok sakıncalı olmadığını bize  bildirdiler.  Bizde konuyu belediyemizle ve belediyemizin ruhsat müdürlüğüyle paylaştık.  Ardından Ünye sınırları içerisinde 67 fırına tebligatlar yapıldı. Bu tebligatlar sonunda Ramazan hariç her ayın ilk pazar günü fırınlar tatil olacak.

Bu proje iki amacı kapsamaktadır

Birincisi firinlarin bakim onarım ilaçlama hijyen kurallarını yerine getirmek
İkincisi firincilarimizin ve çalışanların ayda bir gün tatil yapmalarını sağlamaktır
Bu proje de emeği geçen başta Ünye kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Gıda Tarim Hayvancılılık ilce Müd.Ferda Yıldırım, Ticaret ve Sanayi odası Bşk İrfan Akar, Gıda maddeleri satıcılar odası Bşk Orhan Okuyan, Ruhsat denetim Müd. Mustafa Yılmaz ‘a sonsuz teşekkürler ediyorum dedi.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da alınan kararın hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan pazar günü tatil olacağı ile ilgili açıklamalar,belediye anonslarından ve gazetelerde yapılırken,  fırıncılarda camlara yapıştırdıkları “pazar günü ekmek çıkmayacak” yazılı kağıtlarla vatandaşları uyardı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-