eskort samsun

ÜNYENETHABER

COŞGUNALP’DAN DÖVİZ VE ALTIN YATIRIMCISINA TÜYOLAR

COŞGUNALP’DAN DÖVİZ VE ALTIN YATIRIMCISINA TÜYOLAR
08 Mayıs 2018 - 3:20

Dolar, kur fiyatının yükselmesi ve altının ons fiyat artışından da bulduğu destekle Ocak ayından bu yana yükseliş trendinde.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp, ‘döviz fiyatlarını realize edip, faiz talep edilmeli’ dedi.

Coşgunalp, Altının ons fiyatlarının da dövize bağlı yukarı yönlü hareket ettiğine dikkat çekerken yatırımcılara bir müddet daha beklemeleri gerektiğini işaret etti.

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp: “Altın/Döviz’de özellikle son 1 hafta içerisinde dalga boyu yüksek olan sert fiyat hareketleri gördük. Ayın 30’u itibariyle 4.04-4.05 aralığında olan Dolar/TL kuru geçtiğimiz Çarşamba günüden itibaren önce 4.10-4.15 ve akabinde 4.25’li rakamları gördü. Bunun birinci sebebi Dolar endeksi dünya genelinde değerlenmeye başladı, 1.24 olan Euro/Dolar paritesi bugün itibariyle bir 19.20, bir 19.30 civarında hareket ediyor. Bu sebeple Dolar/TL yukarı yönlü hacmini yükselterek devam ediyor. ikinci sebebi ise iç piyasada seçim atmosferine girmiş olmamız ve seçim belirsizliği her ekonomide geçici olarak fiyat hareketlerini sertleştirir.

“Döviz Fiyatları Yukarı Yönlü Hareket Edebilir”

Bundan sonraki hareketlerimiz seçim süreci ve seçim sürecinden sonra yeni hükümet ile kabinen kuruluşuna kadar fiyatların bir miktar daha yukarı yönlü hareket edebileceğini düşünüyoruz. Bu tahminimize göre geçici olacaktır. Fiyatlar bizim görüşümüze göre milli ekonominin, Türk ekonomisinin karşılığı olamayan fiyatlar. Bizce 4.20-4.25, Euro tarafında da 5.10-5.20 aralığı bu ekonominin karşılığı olmayan fiyatlardır. Bunun ekonomik tarafında faiz yönü var, faizlerde maalesef son 3 ay içerisinde yükseliş trendini devam ettiriyor. Birde ayın 3’ü itibariyle fiyat yükselişlerinin sebeplerinden biride Nisan ayı itibariyle milli enflasyonun yüksek gelmesi. Bu da döviz fiyatlarını iç piyasada yukarıya çekiyor.

“Altın Fiyatları Dövize Cevap Veriyor”

Yaz aylarında beklentilerin dahilinin üzerinde, enflasyonla karşılaşırsak bu oranlar yine yüksek hareket edecektir. Umudumuz yaz aylarında enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara dönmesidir. Altın fiyatları bu arada döviz fiyatlarına cevap veriyor.  Altın 170 lira 80krş’a kadar gerilemişti 29 ve 30 Nisan itibariyle külçe altın fiyatları maalesef döviz fiyatına cevap vererek yukarı çıktı. Bugün itibariyle 179 lira 50krş, 179 lira 75krş civarında seyrediyor. Bizim yatırımcıya tavsiyemiz hem döviz tarafında, hem de altın tarafında mevcut tarafını korumalarıdır. Yani bir müddet hareketsiz kalmalarını tavsiye ediyorum.

“Fiyatları Değerlendirmekte Fayda Var”

Hiçbir şey ekonomi ve finansal hareketler içinde ne sonsuza kadar çıkar, nede sonsuza kadar düşer. Bence bu fiyatlar oldukça yüksek ve iyi fiyatlar. Ekonomik bir tehlike ve ekonomik bir kriz beklenilmediği sürece, bu fiyatları değerlendirmekte fayda görüyorum. Bizce ekonomik bir kriz görünmüyor, görünmesinde çünkü bu birçok parametrenin, birçok hesabın değişmesine sebep olacaktır. Bu yüksek fiyatlardan önümüzdeki 1-1.5 ay içerisinde mevcut yatırımlarını realize edip TL’ye dönmelerini tavsiye ediyorum.

“TL Getirileri Oldukça Yüksek Seviyelerde”

Sadece 1 sene önce total %8.5-9 aralında olan aylık mevduat faizleri bugün itibariyle %14-15 aralığına geldi. Talep döviz yönünde olduğu zaman fiyatlar yukarıya çıkıyor. Yani Türk Lirası verip döviz alındığında tüm döviz fiyatları yukarıya çıkıyor. Eğer bu döviz fiyatlarını realize edip, faiz talep edilirse bunun milli ekonomiye de büyük faydası şöyle olacak, Türk lirasıyla faiz talep ederseniz bu faizlerde kademeli olarak aşağı gelecektir. Neticede milli ekonomi için uğraşıyoruz ve bu fiyat hareketlerini değerlendirmek gerekir. Türk lirasının getirileri oldukça iyi seviyede yatırımcılarımıza bunu değerlendirmelerini tavsiye ederim” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-