eskort samsun

ÜNYENETHABER

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİSİNE VEKİL BAŞKAN

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİSİNE VEKİL BAŞKAN
08 Mayıs 2018 - 16:11

Ünye Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eceoğlu başkanlığında yapıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın şehir dışında olması nedeniyle Mayıs ayı olağan meclisini yönetmek üzere Başkanlığa vekâleten Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eceoğlu getirildi.

Mayıs Ayı Olağan Meclisine Bayramca mahallesinde yer alan hak sahiplerinin tapu devri için encümene yetki verilmesi damga vurdu.

Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı Olağan Meclisinde, 10 gündem ve 1 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Ünye Belediye Meclisi Başkan Vekili İbrahim Eceoğlu: “Geçen ay istifa eden meclis üyelerimiz Hüseyin Tavlı İlçe Başkanı olması nedeniyle istifasını verdi. Murat Ocak ve Remzi Taş bu iki arkadaşımızda Milletvekilliği Aday Adaylığından dolayı istifalarını verdi. Bu arkadaşlarımızın yerine yeni gelen Meclis Üyesi arkadaşlarımız Ersin Güney, Habil Özden, Mehmet Ali Şentepe yeni meclis üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir’e Hüseyin Tavlının yerine Hüseyin Yıldız beyi Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak yolcu ediyoruz” dedi.

Ulusal basında yankı yapan Ünye Tanıtım Reklam filminin haber bülteninde yer alan görüntüleri Belediye meclis üyeleri tarafından izlenilirken, 4 dakikalık Ünye Tanıtım filminin de seyredilmesiyle Mayıs ayı olağan meclis gündemine geçildi.

-Ünye Belediyesinden 66 Milyonluk Hizmet-

Ünye belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısında Meclis Başkan Vekili Eceoğlu gündemin ilk maddesinde yer alan Belediye Başkanlığı 2017 Mali yılı kesin hesabına ilişkin şunları söyledi:

“Geçen yıl yapılan bütçeye göre, yani önden yapılan planlamaya göre 80 milyon 68 bin TL’lik bir bütçe öngörülmüş, buna göre harcama tabloları ve gelir hesapları yapılmış, 71 milyon gelir gerçekleşmiş, bunun 66 milyonluk kısmı da hizmete dönüştürülmüş. Baktığımızda %88 gelir dengesi, %83’de gider dengemiz söz konusu. Son 10 yıldaki en yüksek planlama gibi gözüküyor” diye konuştu.

Meclis gündeminde ilk sırada yer alan ‘Ünye Belediyesinin 2017 Mali Yılı Kesin Hesabı’ meclis üyelerine sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

-STK’lar ve Belediye Arasında Protokol-

Mayıs ayı olağan meclis gündeminde 2 ve 3 maddeler kapsamında yer alan Ünye Turizm İşletmecileri Derneği ile Meslek Yüksek Okulu arasında ortak hizmet projeleri gerçekleştirmek üzere ortak protokol imzalanması kabul edilirken, gündemin 3. Maddesinde yer alan Ünye Belediyesi ve Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği arasında da protokol imzalanması oybirliği ile kabul edildi.

Belediye gündeminin 4. Maddesi 22 Haziran Yağlı güreşleri, 1 Temmuz Rahvan At Yarışları ve Fikir Proje yarışması etkinliklerinde dereceye girenlere ödül verilmesi ve ödül miktarlarının belirlenmesi talebi mecliste alınan kararla plan bütçe komisyonuna havle edildi.

Meclisin 5. Gündem maddesiyle görüşülen Atatürk mahallesi Bahar sokak 287 ada 72 parsel üzerinde bulunan yer, İçkili yerler Komisyonu tarafından olur alarak içkili yerler krokisine dahil edildi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisi gündeminde görüşülen 6. Maddesinde yer alan tarife değişikliği talebi ilgili komisyona havale edilirken 7’nci madde Göbünalcı mahallesi 109 ada 1 parselde bulun alanın 5365,85m2’lik bölümü Kız Yurdu yapılmak üzere Ünye Belediyesine şartlı bağış alınması talebi oybirliğiyle kabul edildi.

-Bayramca’nın Tapu Sorunu İçin Encümen Devrede-

Gündemde 8. Madde Bayramca mahallesinde 1137 ada 140 parsel bitişiğinde yer alan 126 parselin hak sahiplerine tapuların devri için encümene yetki verilmesiydi.

Hak sahiplerinin tapu devri oy birliğiyle kabul edilirken Meclis Başkan Vekili Eceoğlu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Burası bayramca mahallesinde tapu sorunu olan yer. Daha önce dedelerinin bir A4’de yazılı olarak satıp varislerinin de satmaktan yana sıkıntı yaşadığı yer. Belediyenin mülkiyetine kazandırdığı yeri oradaki 126 tane parsel sahibi vatandaşlara, yani şuanda orayı kullanan vatandaşlara satılmasıyla ilgili encümene yetki istiyoruz” dedi.

Meclis gündeminde 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planına yapılan itirazların görülmesi 9. Maddede yer alırken yapılan oylama sonucu oybirliğiyle kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi.

Belediye meclisinde 10. Maddeye ilişkin encümene yetki verilirken, Mayıs ayı olağan meclisinin 11. sırada yer alan son gündem maddesinde bir adet mimarın sözleşmeli olarak istihdam edilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı 1 maddenin görüşüldüğü Ünye Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisinde 3 meclis üyesinin izin talepleri oybirliği ile kabul edilirken, bir sonraki Belediye Meclisi 5 Haziran 2018’de toplanacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-