eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI

ÜNYE HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI
09 Mayıs 2018 - 13:50

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı yılsonu sergisi açıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen sergi açılışı öncesi konuşma yapan Merkez Müdürü Mustafa Erdoğan, merkezin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Mesleki teknik ve okuma yazma alanlarında 1080 kurs açılan Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisinde Rölyef sanatı, ahşap teknolojileri, güzellik ve saç bakım, aşçılık, resim ve el sanatları alanlarında birbirinden güzel eserler yer aldı.  

Açılış öncesi bir yılın değerlendirmesini yapan Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan: “Bu yıl şuana kadar mesleki teknik ve okuma yazma alanlarında 1080 kurs açtık. Bu tarihi bir rekor, kurslarda 22 bin 174 kişi eğitime katıldı, bunların 13 bin 728’i sertifika aldı. Bu yıl malumunuz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından okuma yazma seferberliği başlatıldı. Biz bu seferberliğe kadar Sn. Kaymakamımızın direktifleriyle okuma yazma projemizi hazırlamıştık. En ücra noktalar dahil olmak üzere 246 okuma yazma kursu açtık. Bu kurslara 2 bin 346 kursiyer kaydedildi. Tamamlanan kurslarda 807 kişi sertifika aldı. Her yıl kurslarımızı çeşitlendiriyoruz, bedensel engelli kardeşlerimize de çeşitli kurslar açtık, zihin engelli öğrencilerimizi taşıyarak Nuriye ilkokulunda 3 tane kurs açtık. Kurslarımıza internet üzerinden “unyehem.com” dan kayıt her yerden yapılabilmektedir. Burada sergilenen ürünler el emeği, alın teri, göz nuru, ürünlerdir. Bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.

“Her Sanat Eseri Bir Anlam, Bir Önem İfade Ediyor”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar: “Bugün kadın elinin değdiği sanat eserlerinin izleme, görme, dokunma fırsatı bulacağız. Kadınlar hem evin içerisinde hem de süreçle alakalı ekonomik işlerin içerisinde ne kadar fazla olurlarsa toplumsal hayatın gelişmesi açısından o kadar önem arz eder. Göreceğimiz eserler her birinizin baktığımızda iç dünyasındaki güzelliklerin dışa vurumu diye düşünüyorum. Çünkü her sanat eseri bir anlam, bir önem ifade ediyor. Kadınlar birlikte üretme, birlikte bir eser ortaya koyma noktasında çalışırken bir taraftan sosyalleşme ve toplumsal ilişkilerin artması neticesinde sürece ve birlikteliğe Türk toplumunun geleceğiyle ilgili emin adımlar atmasına katkı sağlıyor.  Ünye son dönemde her alanda yapmış olduğu atağı kadınlarımızın el emeği, göz nuru olan ürünlerimizin sergilenmesi noktasında da gösteriyor olmaktan dolağı belediye başkanı olarak mutluyum” diye konuştu.

Ünye’de okuma yazma seferberliğine önem verdiklerine değinen Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ise: “Eseri üretenlerin ortaya koydukları eserle övünüp, görülmesi, gezilmesinden keyif alacağı, bizlerde bu denli güzel eserlerin seyrinden mutlu olacağımız, keyif alacağımız kısacası eser sahibinin eserini gösterdiği 1 yıllık emeğin usta öğreticisiyle kursiyerleriyle ortaya koyduğu güzel bir serginin açılışı dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yaşam boyu eğitim ve öğretim genel müdürlüğü ülkemizin her sathında Ünye’mizde de şehir merkezinde, köylerimizde, mahallelerimizde sayıya bakmaksızın önemli misyon ve görev üstleniyor. Özellikle bu yıl Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen okuma yazma kurslarına vurgu yapmak istiyorum. Belki 21.yy 2018’in Türkiye’sinde okuma yazma bilmeyen vatandaşımızda mı var diye aklından geçiren ve bu soru soran vatandaşlarımız olabilir.

“Ünye Ordu’nun Okuma Yazma Oranı En Düşük İlçesi Olacak”

Maalesef ülkemizin genelinde olduğu gibi Ünye’mizde de arzu etmesek de okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız var. Yaz döneminde küçük bir mola verdikten sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber aynı heyecanla, aynı birliktelikle okuma yazma seferberliğimize ve kurslarımıza devam edeceğiz. Ünye’yi Ordu’nun okuma yazma bilmeyen oranı en düşük ilçesi konumuna getirmek için vatandaşımıza ve Sn. Cumhurbaşkanımıza sizlerle beraber söz veriyor ve söz alıyorum. Halk Eğitim Kursları sadece bugün sergisini açacağımız el emeği göz nuru eserlerle ilgili değil, aynı zamanda bir yılın muhasebesini yapıldığı güzel olan şeylerin takdire sunulduğu anlardır.  Burada halk eğitiminden görsel sanatlara, müzikten el sanatlarına, spordan okuma yazma kurslarına kadar çok geniş bir çerçevede eğitim öğretim hizmetleri ve faaliyetleri yürütülüyor. Bunlara bizim gerçekten ihtiyaçlarımız var. Bugün sergisini açacağımız ve bayan yoğunlukta olan bu kurslara katılımcılar hem sosyalleşmekte hem becerilerini geliştirmekte, bilgilerini görgülerini artırmakta ve çok güzel birlikteliklerle güzel eserler ortaya koymaktalar.

-Çamurlu Mahallesine Halk Eğitim Merkezi-

Ünye büyüklüğünde bir ilçede her ne kadar kurslar çok geniş bir satıhta faaliyet gösterseler de gezdiğimiz kurslarda fiziki mekânların hem hacimce hem yaygınlık açışından yeterli olmadığını görüyoruz.  Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyemiz, Milli Eğitimimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz bu konuda da katkı sağlıyorlar. Biz imkânlarımızı seferber ediyoruz ama yeterli değil. Geçmişte çamurlu mahallemizde polis lojmanı olarak kullanılan binamızı biz kullanılmadığı için tahsisini kaldırıp, Milli Eğitime ve Halk Eğitime tahsis işlemlerini başlattık ve belli bir mesafeye getirdik. Temennim odur ki, birkaç yıl içerisinde buranın yıkılarak bölge halkına hizmet edecek, içerisinde kursiyerlerin rahat şekilde faaliyetlerini yürüttükleri bir ortama kavuşmuş olacak.  Bu konunun takipçisiyim. Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve valiliğimiz de bu konuda bizlerle beraberler. İnşallah en kısa süre içerisinde bu hizmeti, bu yatırımın gerçekleştirilmesinde muvaffak olacağız.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılsonu sergisi açılışında Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, daire amirleri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar yer aldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-