eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN ŞEN’DEN ANNELERE KARANFİL

BAŞKAN ŞEN’DEN ANNELERE KARANFİL
12 Mayıs 2018 - 14:31

Birlik ve Beraberlik Derneği yönetim kurulu üyeleri 13 Mayıs Dünya Anneler Gününe özel Ünyeli ev hanımlarıyla kahvaltıda buluştu.

Anneler gününe özel düzenlenen programda Kahramankazan Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Şen evhanımlarının 13 Mayıs Anneler günü kutlayarak karanfil dağıttı.  

Atatürk Parkı Restoranda düzenlenen programa Kahramankazan Belediyesi Başkan Yrd. Nihat Şen, Birlik ve Beraberlik Derneği Ordu İl Başkanı Rafia Beylik, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve ev hanımları katıldı.

Birlik ve Beraberlik Derneği Ordu İl Başkanı Rafia Beylik:  “Sevgili hanımlar bugün bizler için çok önemli, anneler savaşa mermi taşıyan insanlar, anneler ülke kuran, anneler cumhurbaşkanı, başbakan, peygamber doğuran insanlar. İyi ki birlik beraberlik ailesi içerisindeyiz, afiyet olsun anneler gününüzü kutluyorum” dedi.

Kahramankazan Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Şen: “Yüce Allah Kuran’ı Kerimde şunu söylüyor ‘anne ve babaya iyi davranın, anne ve baba eğer sizin yanınızda yaşlanırsa ona öf bile demeyin’ diyen bir dini inanıştan geliyoruz. Ayaklarının altını öpmeye doyamadığımın başta annem olmak üzere, sevgili eşimin ve siz değerli bacılarımın, annelerin bir güne sığmayan dünya anneler gününüzü en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bir birey olarak bir erkek olarak sizlerin ne kadar kutsi bir görev yaptığınızı iyi bilen bir kardeşinizim. Evde her türlü ev işini yapan, hem annelik, hem babalık yapan, yokluğu var eden, söküğünü diken kalbinde ne kadar acı ve sızı varsa belli etmeyen Cenabı Allah’ın çok önemli kıldığı kutsi bir varlıklarsınız. Bir güne sığdırılmanız tabi ki mümkün değil, hiç olmazsa bu vesileyle kadınlarımızın dünya anneler gününü kutlayalım dedik.

“Devleti Devlet Yapan En Önemli Unsurlardan Birisiniz”

Yeri gelir tarlaya gider, fındık bahçesinde fındık toplar, evinde yemek yapıp bakracıyla, gıdığıyla yemek bahçesine yemek götüren gereğinde harmanda fındık ayıklayan çoluğunun çocuğunun yemeği yapan bu kadar cefakar insanlarsınız. İşte nice nene hatunların, nice kara Fatmaların bu devletin devlet olmasında çok büyük emekleri vardır.  Aileyi aile yapan, toplumu toplum yapan, devleti de devlet yapan en önemli unsurlardan birisiniz.

Önümüzde bir 24 Haziran seçimi var, belki bugünde konuşmayacak bir şey ama bu seçimin niye önemli olduğunu sizlere bu önemli günde vurgulayayım ki devleti devlet yapan unsurlarınızın devamı gelsin. Bu devlet binlerce yıldır, yüzlerce yıldır bir takım mihraklar tarafından hep uğraşılmıştır. En son 17, 25 ve 15 Temmuz süreçlerini geçirdik. Bu süreçte sizlerin büyük cesareti, sizlerin büyük emeğiyle bu devlet hain kalkışmaların karşısında yene vakur, yene ölümü göze alan bir duruş sergilemiştir.

“Ünye Etkinliğini Yitirmiş Durumda”

Biz Ünye olarak bir kültür mozaiğiyiz, Laz’ından tut, Çerkez’ine, Gürcü’sünden tut, Türk’üne, Çingene’sinden tut, Alevi’sine tüm kültürü kendi içerisinde barındıran bir ilçe olduğumuz için her zaman yetkin ve etkinizdir. Bunun kimse farkında değil ama son zamanlar Ünye bu etkinliğini yitirmiş durumda.   Bölgede barışı da, sevgiyi de, savaşı da dindirecek tek yer Ünye’dir, bunu unutmayın. Bu önemlidir ki 83 yılından itibaren dahi bölgede Ünye her zaman bir bakan çıkartmıştır, ülke yönetiminde etnik insanlar çıkarmıştır. Son zamanlardaki bu zafiyet Ünyeli kardeşiniz olarak beni üzdüğü gibi sizleri de üzüyordur. Bu nedenle tekrar o eski vakur günlerimize dönmek durumundayız. Birbirimize daha fazla sarılıp kendi içerimizden değerleri ön plana çıkarmak durumundayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı da dernek üyelerini düzenledikleri anlamlı programdan ötürü tebrik ederek katılımcılarım ve tüm annelerin gününü kutladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-