eskort samsun

ÜNYENETHABER

Üst Geçitleri Neden Kullanmıyoruz ?

Üst Geçitleri Neden Kullanmıyoruz ?
28 Mayıs 2018 - 3:18

ÜNYE şehir merkezi şehirlerarası karayolu üzerine  yapılan  üst geçit yayalar tarafından rağbet görmüyor.Bunun bir çok durumu söz konusu olmasına rağmen yaptığımız araştırmada asıl sorunun otomobil merkezli ulaşım politikaları ve yanlış mekansal düzenlemeler olduğu ortaya çıktı.

Görüntüler   yayaların nedenli tehlikeli durumlarla karşılaştığı bir kez daha kameralara yansımış oldu. Üst geçidi kullanmaları gereken vatandaşların ise umursamaz tavırları dikkat çekiciydi.

Fakülte karşısında bulunan üst geçit kullanılmıyor. Yolun karşı tarafına geçmek isteyen vatandaşlar üst geçit yerine yoğun araç trafiğine rağmen karayolu üzerinden geçmeyi tercih ediyorlar.  Öğrenci sirkülasyonunun yoğun olmasına rağmen ışıkları kullanan öğrenciler, kısa yolu tercih ediyor.

Yapılan çekimlerde yolun her iki tarafına geçmeye çalışanların hiç birisi üst geçidi kullanma ihtiyacı duymadı .

Nedenini sorduğumuz vatandaşlar kullanmadıkları üst geçitlerin “süs geçit” olduğunu nitelendirerek, başta engelliler, yaşlılar, kalp hastalığı olanlar, hamileler ve çocukların üst geçit kullanmalarının imkansız olduğunu belirtiliyor.

Karayolunu kullanmak mecburiyetinde olan başta üniversite öğrencileri,  mahallesi sakinlerinin tehlikeli geçişleri   kameralara takıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-