eskort samsun

ÜNYENETHABER

BBP Genel Başkanı Ünye’de İnceleme Yaptı

BBP Genel Başkanı Ünye’de İnceleme Yaptı
10 Ağustos 2018 - 14:53

Destici, beraberinde BBP MKYK üyesi Mustafa Mican, Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun ve Rize il başkanlarıyla birlikte Ordu’nun Ünye ilçesine geldi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’i makamında ziyaret ederek Ünye’de yaşanan sel afetine ilişkin bilgi alan Genel Başkan Destici, ardından selde çöken Cevizdere Köprüsü’nde inceleme yaptı.

Destici, incelemenin ardından basın mensuplarına  yaptığı açıklamada, “Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimizdi ama dün İkizce’de bir vatandaşımız sele kapılarak hayatını kaybetti, biraz sonra onun cenazesine katılacağız. Allah rahmet eylesin, yakınlarının başı sağ olsun. İnşallah daha fazla yaşanmaz, olmaz. “ dedi.

“İnşallah bir daha yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması lazım” diyen Genel Başkan Destici, şunları söyledi:

“Gördüğümüz kadarıyla Cevizdere bütün yukarıdan gelen sel suyuyla birlikte büyük bir baskıya maruz kalarak, önce yukarıda dört köprü daha olduğu söyleniyor, o köprüleri yıkarak sel suları geliyor ve en son bütün darbe buraya binince, burada ki köprüyü de yıkıyor, çökertiyor. Allah’tan önceden köprünün ulaşıma kapatılmış olması orada tedbir alınmış ve bir can kaybı yaşanmadı. Geçtiğimiz yıllarda Çaycuma’da bir minibüsün içinde 13 kişi tamamen suya gömülmüştü, burada tedbir alınmış, o olmamış. İnşallah bir daha yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması lazım.

Mevsim koşulları, iklim şartları tüm bölgeleri etkilediği gibi Karadeniz Bölgemizi de ziyadesiyle etkiliyor. Bu bölgemiz yüksek oranda yağış alan bir bölge. Ama bu ekolojik iklim değişikliği ile birlikte yağışların şekli ve türü de değişti. Daha önce hafif uzun süreli yağmurlar varken, bugün sağanak şeklinde çok güçlü yağmurlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu değişen iklim şartlarına karşı tedbir almak lazım. Bu sel afetinden sonra bütün kurumlarımızın başta Belediye, AFAD olmak üzere bütün kurumlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kızılay çok süratli bir şekilde bölgeye hareket ettiler. Burada özellikle mahsur kalan mevsimlik işçilerin ve fabrikalarda mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması, mahsullerin kurtarılması, selden zarar gören sel baskınına maruz kalan iş yerlerinin kurtulması gibi hızlı çalışmalar yapıldı. Ünye Kaymakamımızla da görüştük ,bütün zararlar tespit edilmiş. Burada mahsur kalan kimse kalmamış, hepsine ulaşılmış ve şuanda da gerekli tedbirler alınıyor. Rabbim bir daha böyle bir afetle karşı karşıya bırakmakın.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-