eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’li Milletvekilleri Cevizdere’de İncelemede Bulundu

CHP’li Milletvekilleri Cevizdere’de İncelemede Bulundu
10 Ağustos 2018 - 17:43

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP’li milletvekilleri, selden zarar gören bölgede incelemelerde bulunmak üzere Ünye’ye geldi.

Selden dolayı yıkılan Cevizdere köprüsünde incelemelerde bulunan CHP’li Vekilller, Cevizdere mevkiindeki sel mağduru işletmeleri de unutmadı. 

Afat bölgesindeki incelemeye CHP Genel Başlan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP Gurup Milletvekili Özür Özer, Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal katıldı.

Yapmış oldukları inceleme sonrasında tuttukları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kamuoyuna sunacaklarını belirten CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cevizdere mevkiinde yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

“ ‘Dere yataklarının ıslahını yapmadıkları gibi bir de üstüne tahrip ediyorlar’

Her geçen gün daha fazla artan bir felaket ile karşı karşıya isek insan olarak bizlerin, yöneticilerin yapması gereken ama yapılmayan işler var demektir. Dere yataklarının ıslah edilmesi gerekiyor. Dere yataklarına moloz ve toprak dökülmüş. Derenin üzerinden 3 tane köprü inmiş durumda yani dere yataklarının ıslahını yapmadıkları gibi bir de üstüne tahrip ediyorlar.

‘Yetkililer geliyor ve her şeyi söylüyor sonra gittiği zaman vatandaş kaderiyle yine baş başa kalıyor’

Sadece su basan Sanayi Tesisleri ve meskenler değil, şu an aynı zamanda fındık hasadı zamanı olduğu için insanların çok ciddi fındıktan zarara var. Bunun da tespitinin yapılıp zararın karşılanması lazım.

Bölgeye üç dört tane bakan geldi. Cumhurbaşkanının da geleceği söyleniyor ama şu var, yetkililer geliyor her şeyi söylüyor sonra gittiği zaman vatandaş kaderiyle yine baş başa kalıyor.

‘Süleyman Soylu, birazda Ordu’ya omuz atın’

Süleyman Soylu geçen bakan arkadaşına sempati yapıyor, omuz atıyor. Ben diyorum ki; ” Sayın Süleyman Soylu gelin biraz da vatandaşımıza sempati, empati yapın. Bir de gelin Ordu’ya omuz atın. Bakın vatandaş geçim derdinde. Tek geçim kaynağı fındık. Fındık da tam hasat zamanı ne hale geldi? Biraz da buralara omuz atsın istiyorum. “.

Dereler, dağlar milyonlarca yıl içerisinde oluşuyor. Siz bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. Buralara birtakım yapılaşmalar yaparken bunu yapan insanlardan görüş alın.

‘Bizler selin olduğu geceden beri buradayız’

Ben yine bundan sonraki süreç için risk altındaki bölgelerdeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını, göçme tehlikesi olan binalarda barınmamalarını ve maddi kaybı olan vatandaşlarımızın da ilgili yerlere başvurmalarını, eğer bir engel ile karşılaşırlar sen bize ulaşmalarını rica ediyorum. Bunların takipçisi olacağız.

Sahada yapmış olduğumuz incelemeleri bitireceğiz ardından bu raporu Genel Başkanımıza  ve kamuoyuna sunacağız. Vatandaşımızın yanındayız ” diyerek sözlerini noktaladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-