eskort samsun

ÜNYENETHABER

BORSA BAŞKANI USLU UMUTLU KONUŞTU

BORSA BAŞKANI USLU UMUTLU KONUŞTU
15 Ağustos 2018 - 1:14

 

En büyük fındık alıcılarından Ferrero’nun fındık alım fiyatını 11,25 olarak açıklamasının ardından kamuoyunda hayal kırıklığı meydana geldi. Üreticinin daha yüksek fiyat beklentisi içinde olduğu fındık fiyatı hakkında Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN USLU YENİ SEZON İÇİN ÜRETİCİYE UMUT VERDİ.

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Uslu gazetemize yaptığı özel açıklamada Ferrero’nun yaptığı açıklamanın piyasanın altında kaldığını belirterek, ” Ferrero Karadeniz’de 11,25, Batı’da da 11,50 olarak fındık fiyatı açıkladı. Ferrero’nun açıkladığı fiyat şuanda piyasanın çalıştığı fiyatın altında. Şuan pazara fındık indirdiğimizde Ferrero’nun açıkladığı fiyatın üzerinde en az 11,50’den alımlar olduğunu göreceksiniz.

Ferrero, Ağustos ve Eylül aylarındaki kullanacağı ürünü karşıladığı için şuan kendi menfaatlerine göre böyle bir uygulama içine girmiş. Fakat bir iki ay sonra onunda mukavemeti kırılarak piyasa değerlerinin üzerine çıkacağı kaçınılmaz. O yüzden Ferrero’nun açıkladığı fiyat piyasayı etkilemedi.

ÜRÜNÜNE SAHİP ÇIKAN KAZANIR

Burada tüketicinin yapması gereken ürününe sahip çıkmasıdır. Çiftçi ürünü topladım, harmanladım, çuvalladım ve pazar indirip hemen satıyorum dememeli. Fındığı en azından bir iki ay bekletmeli. Eğer fındığını bekletirse ve pazara hemen değil de en azından bayramdan sonra indirirse fındığı istediği fiyata satar. O yüzden benim tavsiyem üretici acele etmemeli, sabırlı davranmalı.

SEL KAYIPLARI PİYASAYI ETKİLEMEZ

Ziraat odaları sel zararı olarak 3-5 bin ton arası fındığın zayii olduğunu açıkladılar.  Devletimiz bu konuda gerekli desteği üreticiye vereceğini ve zararların telafi edileceği sözünü verdi. Fakat burada üreticinin sağduyulu davranıp gerçek rakamları bildirmesi çok önemli. Selde ziyan olan fındığın piyasada etkisi olmaz.  Böyle bir beklenti içinde olmaya gerek yok. Zaten devlet 550 bin ton rekolte açıklamıştı. 550 bin ton rekoltenin yanında 3-5 bin ton fındığın hiçbir tesiri olmaz.

Ben buradan sizin aracılığınızla tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yeni sezonun esnaflarımıza ve çiftçimize  hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-