eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediye Başkanı Başkanı Hanyanı’nda İncelemelerde Bulundu

Ünye Belediye Başkanı Başkanı Hanyanı’nda İncelemelerde Bulundu
15 Ağustos 2018 - 13:26

Başta Ünye olmak üzere Ordu genelinde yaşanan sel afeti sonrası, devletin tüm kurumları sel yaralarının sarılması noktasında çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor.

Afetin yaşandığı ilk andan itibaren gece gündüz sahada olan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, afet sonrasında da selden etkilenen mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda bugün Hanyalı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Camyar, selden zarar gören noktaları ve devam eden beton yol çalışmalarını inceledi.

Hanyanı Mahallesi’nde beton yol çalışmasının gerçekleştiği alanda inceleme yaparak açıklamada bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sözlerinde şunları ifade etti; “Hanyanı mahallemizde bu sene 5000 m3 bir beton yol planımız var. Özellikle beton yolların Karadeniz coğrafyasının sarp arazi yapısında ne kadar önemli olduğunu, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sel afetinde bir kez daha görmüş olduk. V kanalları ile beraber hayata geçirmiş olduğumuz beton yollarımızın hiçbirisi bu selden zarar görmemiş oldu. Diğer malzemeli bakım ve stabilize yollarımızın büyük bir bölümünde ciddi hasarlarımız var. Şu anda hala tespit çalışmalarımız devam ediyor.

14 Temmuz’da yaşanan sel felaketi ile alakalı yollarımız da 5 milyon 600 bin liralık hasar meydana geldi. Bununla ilgili AFAD’a gerekli taleplerimizi iletmiştik. Son sel felaketi ile ilgili çalışmalarımız hala zarar tespiti ve hasar tespiti boyutunda devam ediyor. Diğer taraftan hayatta devam ediyor. Geçirdiğimiz günler Ünye Belediyesi olarak bizim betonyol ağırlıklı yol çalışmalarında doğru politika uyguladığımız göstergesi. Bugün yine Hanyanı mahallemizde aynı şekilde betonyol çalışmasına devam ediyoruz. Sadece burada değil tüm mahallelerimizde muhtarlıklarımızla Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzün planladığı şekilde firmamız çalışmalarını sürdürüyor. Yaz boyunca bu hizmetler yine aynı şekilde devam edecek. Ancak yine tekrar edelim, Karadeniz’de bu coğrafyada mutlaka bizim beton yolla sevenleri birbirine bağlamamız gerektiğini bir kez daha bu sel felaketinde görmüş olduk.”

Ardından Hanyanı Mahalle Muhtarı Mustafa Yazıcı ile bir araya gelen Başkan Çamyar, Hanyanı Mahallesi’nin sel afeti sonrası son durumunu değerlendirerek şunları söyledi;
” Sel afetinin ardından bu nokta tamamen trafiğe kapatılmıştı. 718 kilometrelik yolumuz selden zarar gördü. Maddi değerle ilgili çalışma hala devam ediyor. Biz hızlıca Vatandaşlarımızın bayrama kadarki ve fındıkla ilgili mağduriyetleri ile önümüze koyduğumuz özellikle taşımalı eğitim sisteminin işlediği noktaları onarmaya devam edeceğiz. Mevlam bizleri bu tip acıları afetleri bir daha göstermesin diyoruz.” dedi.

Hanyanı Mahalle Muhtarı Mustafa Yazıcı ise Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “Sel felaketinde ve betonyol çalışmalarında ilginizden dolayı , mahallemiz adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-