eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURBANDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2.Bölüm

KURBANDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2.Bölüm
20 Ağustos 2018 - 1:20

Kurban Bayramı’ndan önceki  Arife Gününde İlim Ve Fikir Gönüllüleri Dernek Başkanı Aynı  Zamanda Din Görevlileri Dernek Başkanı Orhan Güler Çakır TV Ekranlarından Yayınlanan Gönül Dostu Programında Yine Sizlerle Beraber. Orhan Güler, Kurban Bayramını Ve Kurbanla İlgili Merak Edilenleri Cevaplamaya Devam Ediyor. Orhan Güler Hocamız Bugün Kurbanın Önemini Ve Hangi Hayvanlardan Kurban Olur Konularında Açıklamalarda Bulundu.

Orhan Gülen Hocamızın Doyumsuz Sohbetleri İle Sizleri Başbaşa Bırakıyoruz

Kurban Bayramı bir ibadettir, Allah’a yaklaşmadır. Senede bir defa Rabbimiz bize böyle bir ibadeti nasip etmiş. Biz de ona teşekkür mahiyetinde ‘Yarabbi senin rızan için kurban kesiyoruz, kabul et’ demek için, ‘Yarabbi beni, anamı, babamı, ailemi, çoluğumu çocuğumu bütün inananları sen koru, günahlardan temizle, rızkımızı geniş tut, bizleri arındırır’ demek için Kurban Bayramı Rabbimizin bize sunduğu bir fırsattır. Bunu bilerek inşallah kurbanlarınızı keseceğiz, Allah’a yaklaşacağız inşallah.

Allahü Teala’nın Kuranı Kerim’deki ayetlerine bakıyoruz, ‘Rabbin için namaz kıl ve kurban kes’ açık olarak ortada olan bir hüküm. Hanefilere göre vaciptir.

Pergamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyor, ‘ imkanı olupta kurban kesmeyen bizim namaz yanımıza yaklaşmasın’.

Rabbimiz Hac suresi 34 ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor, ‘ Her Ümmet için Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiğimiz hayvanlar üzerine ismini alsınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilahınız tek bir ilahtır. Şu halde yalnız ona teslim olun, alçak gönüllülere müjdeler.’.

Gördüğünüz gibi ayeti kerimeler bize kurban kesmemizi emrediyor. Onun için ben şunu tavsiye ediyorum. Rabbinden dileği olan bir kişi Yarab şu dileğim var, şu isteğim var bana ver diyen bir kimse gece teheccüde kalksın. Açsın ellerini namaz kılsın. Rabbine secde etsin. Peşindende eğer Rabbi için kurban keserse Rabbi o duayı geri çevirmez biz öyle inanıyoruz. Kurban ibadeti önümüze yılda bir defa gelmiş, bizde fırsata çeviririz.

Kurban 3 cins hayvandan olur. Koyun ve keçi, sığır mandalar ve sığır cinsinden sayılanlar. Deveden de kurban olur. Bunlar dışında hayvanlardan kurban olmaz. Bu saydığım hayvanların hem dişisinden hem de erkeğinden kurban olur. Koyun ve keçi 1 yaşını, sığır 2 yaşını, deve ise 5 yaşını doldurmadan kurbana kesilmez.

Sadece koyun da bir özellik var,keçi de yok.Eğer koyun yavrusu anası gibi görünüyorsa yani gösterişli ise kurban olabiliyor.
Koyun ve keçiyi bir kişi kurban kesebilir ama sığır, manda ve deveyi 7 kişi ortak kurban kesebilir. 2 ya da 3 kişide kesebilir sadece üst sınır 7 kişidir. Fakat bu 7 kişi de Allah’ın rızası için kurban kesen kişiler olacak. Eğer 7 kişiden bir tanesi et hissesi için o kurbana girerse o kurban da diğer kişilerin de niyeti kabul olmaz.Biri dese ki ben kurban değilde buradan bir hisse et alayım niyetiyle hisseye girerse hiç kimsenin kurbanı olmaz.

Herkes Allah rızası ve kurban niyeti ile büyük baş hayvan hissesine girebilir.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-