eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Geleneksel Kent Bayramlaşması Yapıldı

Ünye’de Geleneksel Kent Bayramlaşması Yapıldı
22 Ağustos 2018 - 16:06

 Ünye’de her bayram geleneksel hale gelen kent bayramlaşması bu yılda devam etti.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi işbirliği ile organize edilen ve Atatürk Parkı Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  Siyasi Parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, Askeri Erkan, Muhtarlar, Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bayramlaşmaya katılanlara yemek ikram edildikten sonra Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın konuşmalarına geçildi.

Sınıf ve görev farkı gözetmeksizin bayramların insanları birbirlerine yakınlaştırdığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar:

“Öncelikle böyle bir dine mensup olmaktan ve İslam dininin ikinci bayramı olan Kurban Bayramına ulaştığım için Cenabı Allah’a hamdediyorum ve şükrediyorum. Kurban adı üstünde yakınlaşmak demektir, bugün burada hemşehrilerimiz sınıf ve görev farkı gözetmeksizin birbirimizde yakınlaşmış ve bayramımızı tebrik eder bir haldeyiz. Biz burada bu şekilde olursak Fatsa, Kumru, Ordu ve bütün Türkiye bu şekilde olur. Biz bu şekilde dünyanın öteki ucundaki mağdur mazluma tek yürek şeklinde ses oluruz nefes oluruz.

Kurban Bayramı paylaşmak, yakınlaşmak, vefa, sevgi demektir, daha doğrusu dünyanın bütün nimetlerinden eşit ve adil bir şekilde paylaşmak demektir. Biz bayramı kendimiz için değil başkaları için yaşamalıyız diye düşünüyorum. Önce eşlerimiz, anne babalarımız, kardeşlerimiz ve tüm akraba ve dostlarımızın gönlünü almak ve küçüklerimizin başını okşama, büyüklerin ellerinin öpüldüğü bir anı da yaşıyoruz. Bayram deyince tatile gitmek değil, bu saydığımız anlamları yüklememiz gerekiyor.

Bayramda özellikle Ünye’ye gelen hemşehrilerimiz çok yoğun bir trafik akışını da birlikte yaşıyorlar. Trafik kurallarına uyulmasını ve tüm hayatlarını güzellik, sağlık, sıhhat içinde geçirmelerini diliyorum. Tüm dost ve kardeşlerimizi saygıyla selamlayıp iyi bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin insani yardım konusunda birinci sırada olduğunu ifade eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney:

“Bayramlar yakınlaşmaktır, insan olarak yakınlaşmaktır, Allah’a yakınlaşmaktır. İyi bir Müslüman olmak için iyi bir insan olmak gerekiyor. İyi bir insan olmak için de birbirimizi karşılıksız sevmemiz ve saymamız gerekiyor.  Ben gerçek anlamda bayramı bir bayram namazında bir de siz değerli Ünyeli hemşehrilerimle bayramlaşırken bayramımızı hissettim. Kısa süre önce ilçemizde yaşanan sel afeti dolayısıyla sıkıntılarımız ve maddi kayıplarımız oldu. Ben hemşehrilerime tekrardan geçmiş olsun diyorum.

Bayram anlamına yakışır şekilde gerçekleşiyor. Kurban Bayramları, İslamiyetin en önemli farzlarından birisi olan Hac ibadetin yerine getirildiği önemli bir tarih ve süreci de içinde bulunduruyor. Hac da renk, millet, ırk gözetmeksizin insanlar aynı çizgide buluştuğu gibi bugün burada da hiçbir siyasi görüş, meslek, konum gözetmeksizin buradayız ve bayramımızı paylaşıp güzelleştiriyoruz.

İnsani yardım noktasında açıklanan rakamlar çerçevesinde ülkemiz 8 milyar doların üzerinde insani yardımla dünyada birinci sırada yer alıyor. Bizim yardımlaşmaya, zor durumda olan insanlara el uzatma konusunda nasıl bir kültüre, inanca, yaşayışa sahip olduğumuzun en somut göstergesidir. Bizlerden onlarca kat büyük bütçe ve imkanlara sahip olan ülkelerin çok çok önüne geçerek ülkemizin böyle büyük bir başarının altına imza atmış olması hem ülkemizi yönetenlerin duruşu hem de siz değerli vatandaşlarımızın vermiş olduğu önemin göstergesidir.

Kurban bayramında da gerek kurban etlerinin bağışlanması gerekse ziyaretler edilmesi çok büyük anlam ifade ediyor. Başta Ünyeli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Müslüman aleminin kurban bayramını kutluyor,  sevgiyle, kardeşlikle, birlik beraberlikle, daha güzel günlerde nice bayramlara buluşmak dileğiyle hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçildi ve dualar edildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-