eskort samsun

ÜNYENETHABER

Saadet Partisi’nde Bayramlaşma Programı Yapıldı

Saadet Partisi’nde Bayramlaşma Programı Yapıldı
23 Ağustos 2018 - 16:04

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı münasebeti ile bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Muammer Bilgiç ile Veysel İlhan, Saadet Partisi Genel Merkez Teşkilat Uzmanı Hüseyin Çelebi,  İGMG Almanya Yöneticilerinden Ümit Ocaktan, Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Samet Saltı, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, teşkilat ve parti üyeleri katıldı.  

Düzenlenen bayramlaşma programında tüm Müslümanların Kurban Bayramını kutlayan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, bayramın bütün İslam ülkelerinde kurtuluşa vesile olmasını belirtirken şunları söyledi:

“Bugün Kurban Bayramının üçüncü günüdür. Kurban paylaşmaktır, kurban birlikteliktir, kurban yakınlaşmadır, kurban teslimiyettir. Tüm Müslümanların Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Ülkemize ve dünyada özellikle Gazze’de, Filistin’de, Suriye’de ve birçok İslam ülkelerinde zulüm gören kardeşlerimizin inşallah bu bayram vesilesi ile bayram onların kurtuluşuna vesile olur”dedi.

İslam dininin Allah’ın dini olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç hangi ırk ve dilde olursa olsunlar Müslümanların kardeş olduğunu belirtirken şunları söyledi:

“Kurban ve hac Müslümanlar için çok önemli ibadetlerdir. Hacda dünyanın değişik yerlerinden her renk ve ırktan Müslümanlar bir araya geliyorlar ve yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin etrafında bir tavaf ibadetini gerçekleştiriyorlar. Bu bir hatırlamadır ve insanın ne için yeryüzünde bulunduğunu anlama anımsama ve idrak etme ibadetidir. Aynı zamanda farklı renklerden ve ırklardan insanların aynı büyük ailenin çocukları olduğunu hatırlatmadır. İslam bir ırkın ve dinin rengi değildir. İslam Allah’ın dinidir ve yeryüzünün neresinde olursa olsun bütün Müslümanlar hangi ırk ve dilde olursa olsunlar birbirleriyle kardeştirler. Müslüman olmayanlarda yaratılış itibariyle bizim kardeşlerimizdir. Bir Müslümanın görevi, Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanların hak ve hukukunu gözetmektir.

İslam Ülkelerinde Haksızlıkların Önüne Geçilemedi

Hem İslam hem de dünyanın birçok coğrafyasında zulüm, haksızlık ve adaletsizlikler devam ediyor. Biz inşallah bu kurban bayramını iyiliklere, güzelliklere ve bu haksızlıkların giderilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Yemende, Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Afganistan’da, Pakistan’da, Arakan’da zulüm ve haksızlıkların önüne geçilmedi. Türkiye’de de bugün belki sıcak çatışma yok ama insanların oturup konuşmaya ve birbirlerini anlamaya ihtiyacı vardır. İnşallah kurban bayramı bunlara vesile olur.” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-