eskort samsun

ÜNYENETHABER

BIRAKIN KIRMIZI DÜDÜĞÜ ,MEGAFONU BİLE DUYAN YOK SAYIN VALİ

BIRAKIN KIRMIZI DÜDÜĞÜ ,MEGAFONU BİLE DUYAN YOK SAYIN VALİ
26 Ağustos 2018 - 0:28

Araç sayısının günden güne arttığı Ünye ilçesinde gelişi güzel park eden araçlar, yanmayan trafik ışıkları, yetersiz trafik levhaları , sürücü hataları ve bunların üzerine yetkilerin ihmalkarlığı da eklenince  trafik karmaşası çekilmez bir hal alıyor.

Ünye’nin gelişimi düşünülmeden yapılan imar çalışmaları bugünkü sıkıntılara neden olduğu gibi  ihmalkarlıklarda  hat safhada olduğu gibi ,İçişleri Bakanlığının başlattığı “Kırmızı Düdük” kampanyasına bile riayet edilmedi.

Kent merkezinde artık trafiği sürücüler yönlendirmeye başladı.

Kaldırıma park, ışık ihlali, aşırı sürat derken yayalara hayat hakkı tanımayan sürücüler artık birbirlerine de tahammül edemiyor. Kavşaklarda,yaya geçitleri rampalar istila edildi.Yaşlıların,engellilerin,çocukların yaşam hakları ihlal ediliyor.

Ünye’de hanboğazı hariç hiçbir yerde trafik ışıkları yanmıyor.Trafik ışığı tek yanan yer olan hanboğazı Niksar kavşağında da tuhaf bir durum söz konusu.

Büyükşehir tarafından yenilenen kavşakta ki rezalet inanılacak gibi değil.Bu duruma sebep veren kişilerin aklına şaşmamak elde değil. Hangi mühendis veya yetkili böyle mantıktık dışı geri zekalıca trafik uygulamasına el attıysa kendisine fazla bir şey söylemeye gerek yok …

Yayalar araçların üstünden atlıyor

Sık sık trafik kazalarının meydana geldiği Niksar kavşağında, trafik lambalarının yaya geçidinin önünde olması tehlikeli görüntüler ortaya çıkarıyor.

Normalde yaya geçidinin arkasında bulunması gereken trafik lambaları, yaya geçidinin önünde olunca ortaya dikkat çekici görüntüler çıkıyor. Bazı sürücüler kırmızı ışığın yanması sonrası yaya geçidinin üzerine park etmek zorunda kalınca, karşıya geçmek isteyen vatandaşlar ise zor anlar yaşıyor.

Karayolu işgal altında

Buda yetmezmiş gibi Büyükşehir Belediyesi Samsun Ordu sahil yolunun emniyet şeridini oto park yaparak başka bir keşmekeşliğe daha sebep oldu.Yüzlerce metre çift taraflı araç parkı trafiğin akışını etkiliyor.

Ünye Trafikte sınıfta kaldı

Vatandaşlar gazetemize,  Trafik Kanunu Ünye’de  geçerli değil mi ?Bu başı boşluk nedir?. Sürücülerde yetkililerde  bildiğini okuyor eziyeti vatandaş çekiyor.Büyükşehir olmak göz yummak ve kanunları işletmemekse, biz eskisi gibi küçük şehir olalım. Maalesef Ünye bu konuda sınıfta kaldı dediler.

Söze gerek yok

Kısacası ana yoluna araçların park edildiği, emniyet şeritti gasp edilmiş, trafik ışıkları yanmayan,yaya geçidi kullanılacak halde olmayan, araçların kaldırımlara park ettiği, engelli rampaları işgal edilen ,hayattın pamuk ipliğinde yaşandığı  ve insan değerinin paranın gerisinde bir şehirde, bu kadar hataya, yanlışa ve ihlale göz yuman tüm yetkililere söyleyecek tek bir söze gerek yok, nasıl olsa kulakları çınlıyorlardır….

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-