eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE DEVLET HASTANESİN’DE SALGINA KARŞI TÜM TEDBİRLER ALINDI

ÜNYE DEVLET HASTANESİN’DE SALGINA KARŞI TÜM TEDBİRLER ALINDI
25 Ağustos 2018 - 1:56

Ünye Devlet Hastanesi bayramda doldu taştı. Kurban Bayramı ve fındık hasat mevsiminin bir arada yaşandığı Ünye’de hastalıklarda beraberinde geldi.

Yaz sezonu olmasıyla birlikte nüfusun artığı Ünye’de, Ünye devlet Hastanesi’nde olağan üstü  yoğunluk yaşanıyor.Hastaların çoğu  aynı belirti ve şikayetler ile hastanenin yolunu tuttular.

SU’DAN SALGIN ENDİŞESİ

Hastaneye rahatsızlanıp gelenlerin %70’i ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi aynı şikayetler ile başvurdu.

Hastaların %70 ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı ile devlet hastanesine başvurmaları halk arasında salgın var tedirginliği yarattı. Vatandaşlar rahatsızlıklarının sebebi olarak içme suyundan şüphelendiklerini belirtirlerken, sel felaketinden sonra İçme sularına başka maddelerin karışmış olabileceğinden endişe ediyoruz. Hastaneye aynı şikayetten yüzlerce insan başvuruyor yetkililerin bu işi araştırmasını istiyoruz dediler.

HASTANEDE TÜM TEDBİRLER ALINDI.

Ünye Devlet Hastanesi’nde bu yoğunluğa karşı tüm tedbirler alındı. Bayram boyunca yaklaşık olarak günlük 1200 ile 1500 arası hasta başvuru yaptı. Bayram tatili süresince ise şu ana kadar 8500 hastaya aralıksız sağlık hizmeti verildi ve verilmeye devam ediyor.

Hastanede başta acil servisi olmak diğer birimlerde  personel sayısı iki katına çıkarılırken ,vatandaşın mağdur olmaması için tüm imkanlar  seferber edildi.

Ünye’de tatilde olan 50 aile hekiminin boşluğunu da dolduran Ünye devlet hastanesinde, rahatsızlanarak ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi aynı şikayetlerden hastaneye başvuran hastaların çoğunun ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği öğrenildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-