eskort samsun

ÜNYENETHABER

Balıkçılarda Yeni Av Sezonu Heyecanı

Balıkçılarda Yeni Av Sezonu Heyecanı
27 Ağustos 2018 - 23:04

 

Balık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gözler balıkçılara çevrildi.

 

Eylül ayının 1’inden itibaren başlayacak olan gırgır avcılığı ile balıkçılarda istavrit ve palamut balığının yoğunlaşması bekleniyor.

Denizlerdeki balık durumunun iyi olduğunu belirten Ünyeli balıkçılar, balık miktarı bol olursa fiyatlar o kadar uygun olur. Şuanda Kurban Bayramı sonrası olduğu için talep az ve fiyatların yüksek olduğunu belirtti.

Ünye Kaptan Balıkçılık’tan Adem Cürebal Eylül ayının 1’ini beklediklerini belirtirken şunları söyledi:

“Şu sıralarda denizde balık durumu iyi seviyelerde devam ediyor. Çinekop, mezgit, istavrit, hamsi gibi balık türleri denizde iyi görünüyor. Biz Eylül ayının 1’indeki balık çıkışını bekliyoruz. Çoğu balık türü ayın 1’inden sonra çıkacak ve biz de satışlarımızı hızlandıracağız. Balık fiyatlarında en fazla 5 yada 10 lira oynayabilir. Balık fiyatları düşük olursa satışlar yüksek olur. Bu sene fındık olmadığı için vatandaşın durumu iyi değil. Şimdiden balık sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kurban Bayramı sonrası dönemin, balıkçılığın en kıt dönemi olduğunu belirten Özen Balıkçılık’tan Ufuk Tan Taslı şunları söyledi:

“Şuanda palamutlar 5 ile 10 lira, mezgit 20 ile 25 lira ve barbun 20 ile 30 lira arasında değişiyor. Levrek ve çupra 35 lira, kefal de 10 liradır. Kurban Bayramından çıktığımız için genelde her evde et var ve bizim sezon için en kıt dönemler bu sıralardır. Mevsim balığı olduğu için palamut şuan için gündemde bulunuyor. Palamutun fiyatı biraz daha ucuzlayıp, evlerdeki etler de bitince satışlar daha iyi duruma gelir. Ayın 1’inde gırgırlar denize çıkıyor, denize çıkan gırgırlar istavrit ve palamut tutuyorlar. Balık ne kadar bol olursa fiyatlar o kadar uygun olur. Şuanda talep az olduğu için fiyatlar biraz pahalı durumda.” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-