eskort samsun

ÜNYENETHABER

Teknikerler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Durmaz ”Amacımız Oda Olamak” Dedi

Teknikerler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Durmaz ”Amacımız Oda Olamak” Dedi
27 Ağustos 2018 - 23:02

Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği Karadeniz ziyareti kapsamında Ünye’ye gelen Teknikerler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nimetullah Durmaz, Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır’ı ziyaret etti.

Teknikerler Birliği Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Teknikerler Birliği Batman İl Başkanı Nimetullah Durmaz’ın gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette, Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı’da bulundu.

Karadeniz ziyareti hakkında açıklama yapan Başkan Nimetullah Durmaz, Teknikerler Birliği olarak ana sıkıntılarının oda olamamak olduğu ifade etti.

Her meslekte bir tekniker olduğunu belirten Durmaz, “Hükümet 2 milyon teknikerin feryadını yavaş yavaş duyulmaya başladı. Umut ediyoruz ki önümüzdeki günlerde daha çok yetki ve sorumluluk verecek.” Dedi.

Teknikerler Birliği Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,  Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı ve Teknikerler Birliği Batman İl Başkanı Nimetullah Durmaz sözlerinde şunları kaydetti.

Bayramı vesilesiyle Karadeniz ziyareti gerçekleştirdik. Bu kapsamda önce Trabzon, Rize, Giresun ve daha sonra Ordu Ünye’ye gelerek il temsilcilerimizi ziyaret ettik.  Buradaki teknikerlerin sorunlarını, sıkıntılarını birebir görüp, yerinde tespit edip, çözüm yollarını arama babında bilgi alışverişinde bulunduk.

-Sağlık Teknikerlerinin Suni Tohumlama Yapabilmeleri İle İlgili 18 Davadan 13’ünü Kazandık

Ben Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak teknikerlerin sorunlarını hukuksal yönden çözüm yoluna gidiyoruz. Aynı zamanda Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı olduğum için yıllar önce Veteriner Sağlık Teknikerlerinin suni tohumlama yetkisi ile ilgili konuyu yargıya taşıdık. Bu yetki bu defa örgün okuyana verildi ve açık öğretimden okuyanlara verilmemişti. Şu an onunla ilgili yasal süreç başlattık.

Açık öğretimden mezun olan veteriner sağlık teknikerlerinin suni tohumlama yapabilmeleri ile ilgili konuyu yargıya taşıdık. Şu ana kadar 18 dava açtık. 18’in 13’ünü kazandık. Bakanlık emsal kabul etmiyor. Dolayısıyla kazanan arkadaşlar suni tohumlama kursuna katılabiliyorlar.

-Adımız İnşaat, Elektrik, Veteriner, Ziraat Olabilir Ama Soyadımız ‘Tekniker’

Onun dışında lisans tamamlama ile ilgili çalışmalarımız var. Veteriner Sağlık teknikeri 2 yıl daha okuyup sağlıkta lisans tamamlama ile Ziraat Mühendisi olma yolu açıldı.

Biz bir aileyiz diyoruz. Adımız inşaat, elektrik, veteriner, ziraat olabilir ama soyadımız tekniker. Bu nedenle bütün teknikerlerin sorun ve sıkıntılarını yargıya taşımak suretiyle hak ve hukuklarını arıyoruz.

-Hükümet Yeni Yeni Bizi Tanıyor

Teknikerler mevzuat hazırladığında ‘teknikerlik’ diye bir ünvan yok. Lise mezunu ve lisans mezunu teknisyen vardır. Teknikerlik, teknisyen ve lisans arasındaki köprü olduğundan dolayı hükümet tarafından hep unutulmuştur. Bu nedenle çalışmalarımız oldu. Hükümet yeni yeni bizi tanıyor.

Teknikerlik çok önemli bir ünvan. Her meslekte bir tekniker vardır. İnşaattan ziraate, elektrikten otomotive, bilgisayara. Bundan dolayı çok önem arz etmektedir. Toplam 2 milyon tekniker vardır. Hükümet 2 milyon teknikerin feryadını yavaş yavaş duyulmaya başladı. Umut ediyoruz ki önümüzdeki günlerde daha çok yetki ve sorumluluk verecek.

-Ana Sıkıntımız Oda Olamamak

Bizim en ana sıkıntımız oda olamamak yani teknikerler Birliği Odası kurulmak istiyoruz bunun içinde bakanlar kurulu kararı gerekiyor. Bu yönde hükumet bize destek verirse ve Teknikerler Birliği Odası kurulursa teknikerlerin sayısı artacak ve sesimiz daha gür çıkacaktır. Biz bu yönde hükumetin desteğini talep ediyoruz. İnşallah bu olursa sıkıntılarımızın çoğu çözülmüş olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-