eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAKAN AÇIKLADI KONUTTA YÜZLER GÜLDÜ

BAKAN AÇIKLADI KONUTTA YÜZLER GÜLDÜ
29 Ağustos 2018 - 0:49

”Türkiye İçin Kazanç Vakti”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türkiye İçin Kazanç Vakti” sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı açıkladı.

 Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul işletmecisi Metin Tokaç, bu kampanyanın inşaat sektörüne nasıl etki edeceğini ve Ünye’deki inşaat sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 Tüm inşaat sektörünün bu kampanyaya katılması halinde çok geniş bir satış olabileceğini belirten Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul işletmecisi Metin Tokaç konuşmasında şunları kaydetti.

Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul işletmecisi Metin Tokaç:

Bir, iki aydır ülke olarak herkes kuvvetli bir birlik beraberlik ve öz güven içindedir. Gerek döviz çağrısı gerekse inşaat sektöründeki durgunluğun giderilmesi çağrısı vardı. Bu açıklama bana göre beklenilen bir şeydi. Geçtiğimiz günlerde de söylediğim gibi güçlü bir faiz düşüklüğüyle birlikte inşaat sektörünün hareketleneceğine bir vurgu yapmıştım. Bugün hükumet ve bakanlık güzel bir açıklama yaptı ve bugün herkesin elini taşın altına koyma vaktidir. Tüm inşaat sektörleri eğer bu kampanyaya dahil olursa, inşaat sektörünün tamamını kapsayacak geniş bir satış olacağına inanıyorum.

Kampanya Sayesinde Kısa Sürede Ciddi Talepler Bekliyoruz

0.98 faiz oranı ve %10 indirim, 300 bin liralık inşaatlarda 15-20 bin liralık bir indirimin yanı sıra, %10’luk peşinatlarla herkes geri kalan miktarı banka kredisiyle faizlendirecektir. Kampanya yeni olduğu için ve bankalara da yeni düştüğü için şuanda net bir bilgim yok. Bildiğim kadarıyla 6 banka bu kampanyaya katılacak ve tüm inşaat sektörü davet edildi. Bu büyük kampanya öncelikle Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde başlayacak ve sonradan ülkenin tamamına yayılacağını düşünüyorum. Ekim sonu açıklamasında ise; Ekim sonu inşaat sektörü için çok kısa bir süre ve bu işlem talebe göre uzayacaktır. Kısa sürede çok ciddi bir talep bekliyoruz.

Yaz Ayında Çok Ciddi Talepler Oldu

Yerli, yabancı ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yaz ayında konut için çok ciddi talepleri oldu. Hemen hemen 10 yabancıdan 6’sı ev satın aldı. Dövizdeki artış onlar için bu konuda çok faydalı oldu. Yerli ve gurbetçi vatandaşlar ise memleketlerinden ev sahibi olmak istemeleri, çocukluğunda ülkemizden gidip daha sonra buradan ev sahibi olma istekleri geçerliydi. Kurban Bayramı 1. günü de dahil şuana kadar talepler ve bizim hizmetimiz devam ediyor.

Yatırımların En Güçlüsü Konut ve Topraktır

İnşaat sektörünü kolay kolay durduramazsınız. İnşaat sektöründe sadece zaman zaman gecikmeler ve aralıklar yaşanabilir ama  insanoğlu evsiz ve yurtsuz yaşayamaz. İnsanoğlunun eve her zaman ihtiyacı vardır ve yatırımlarının arasında en güçlüsü de konut ve toprak üzerinedir. İnşaatta ve toprakta kazandığınızı hiçbir yatırımda kazanamazsınız.

Ünye Yatırımcılar İçin Cazip Bir Yer

Dünya’da nüfus çok ciddi anlamda arttı ve bu artış sebebiyle insanlar kolay ulaşılabilirlik olan yerleri talep ediyor. Ünye’de her şeye çok kolay bir şekilde ulaşılabildiği için insanlar buraya yatırım yapmak istiyor. Ünye, sahiliyle ve deniziyle bitişik bir şehir olduğu için diğer il ve ilçelerden bir farkı var. Ünye’nin koyları bu bölgede hiçbir yerde yok. Bu durum da Ünyeyi ve dışarıdaki yatırımcıyı cazip hale getiriyor. Ünye, emeklilik veya emeklilik öncesinde her zaman yaşanılabilecek bir şehirdir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-