eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünlü Gazetecinin Skandal Haberi Ses Getirdi

Ünlü Gazetecinin Skandal Haberi Ses Getirdi
29 Ağustos 2018 - 14:00

Gazetemizde yayınladığımız Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun skandal haberi ses getirdi. Bu haberin ardından kınama ve özür çağrıları art arda gelmeye başladı.

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, hemşirelerden “ucube” diye bahseden Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nu kınayarak tüm hemşirelerden özür dilemeye davet etti.

Zengin, yaptığı açıklamada Kelkitlioğlu’nun kendine ait sosyal hesabından yapmış olduğu paylaşımda sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret içerikli mesaj yayınladığını ileri sürerek, şunları söyledi;

“Kelkitoğlu sağlık personellerine ucubeler diyerek hakaret ederken, ‘bakanlık ucubeden hesap sormazsa ben kendim hesabını soracağım‘ paylaşımın da bulunarak hemşireleri tehdit etti. Hemşirelere ‘ucube’ diyen malum şahıs hemen özür dilemelidir.

Dünyanın en kutsal ve onurlu mesleklerinden birini icra eden hemşirelere hakaret etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Hemşire arkadaşlarımıza yönelik bu tür nitelendirme yapılması, söz konuşu kişinin ruh halinin ve sağlık çalışanlarına bakış açısını göstermesi bakımından da ibretliktir.

Görevini bırakmalıdır!

Sağlık çalışanlarının haklarını koruması ve savunması gereken kişinin, bu tür sözler söylemesi kabul edilebilir ve anlaşılır bir durum değildir. Sağlık çalışanlarının vicdanlarında beraat edemeyecek olsa bile, gerekli soruşturmalar sonrası yasaların gerektirdiği şekilde, haddini ve amacını aşan sözlerinin hesabını vermelidir. Sağlık çalışanlarını hor ve hakir gören, ahlaki ve vicdani yönden eksik bulan birisi, en kısa zamanda görevini bırakmalıdır.

Hemşirelerin kamuoyunda imajlarını zedeleyecek açıklaması dolayısıyla özür dilemesini bekliyoruz. Bilgi sahibi olmadan hüküm sahibi olanları daha dikkatli davranmaya ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket etmeye çağırıyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-