eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de CHP’den Alternatif 30 Ağustos Kutlaması

Ünye’de CHP’den Alternatif 30 Ağustos Kutlaması
29 Ağustos 2018 - 13:19

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’inci yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi.Ünye Cumhuriyet Meydanında çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalarla devam etti.

Törene CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesinden Çağdaş Tarık Taner, Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi  Başkanı Gönül Güven, Ünye Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Beşli, Ünye Kent Konseyi ve partililer katıldı.

Törende konuşma yapan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral sözlerinde şunları kaydetti;

“Yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluğun kalıntıları emperyalist güçlerce paramparça edilirken, ortaya çıkan dahi bir komutan ve devlet adamı, zafere inanmış ve bu doğrultuda seferber olmuş bir halkın neler yapabileceğinin kanıtıdır, Büyük Zaferimiz.

Usta yazar Uğur Mumcu’nun dediği gibi, “ Devleti devlet, orduyu ordu, halkı halk, cumhuriyeti cumhuriyet, devrimi devrim yapan o görkemli savaşı” bugün de iyi okuyup anlamamız gerekiyor.

Dünyanın en büyük zaferine imza atan orduya siyasi iktidar ve ortağı tarafından kurulan kumpas sonucu neler yaşandığına hepimiz şahit olduk. Defalarca kez uyarmamıza rağmen, “aynı menzile yürüdükleri” bir terör örgütünün önünü açmak için yurtsever, laik subaylarını tasfiye ederek daha sonradan darbe girişimine bulaşacak isimleri yerleştirmenin sonucunda 250 şehit verdik. Önce “milli orduya kumpas” kuranlar daha sonra bunun sonucunu yurttaşlarımıza ödetmişlerdir.

Ne ordu siyasete bulaşmalı ne de siyasiler kendi çıkarları uğruna orduyu kullanmaya çalışmalıdır. Bir devletin başarısı için adaleti, güvenliği ve ekonomisi güçlü olmalıdır. Ülkemizde bugün adalet, ekonomi ve güvenlik büyük bir zafiyet içindedir.

Her cephede kan akıtan, can veren Mehmetçik, varını yoğunu, malını mülkünü feda eden çilekeş özverili Anadolu halkı, “tam bağımsızlık” inancı ile Anadolu’ya geçen ve emperyalist ordulara karşı savaşan ve ayaklanmaları bastıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurtsever subaylar büyük bir destanın kahramanlarıdır. Mesnetsizce onlara, tarihimize saldıranlar bilmelidir ki tarih bu kahramanları yazmayı sürdürecektir. Bizler de onları anmaktan bir kez olsun geri durmayacağız.

Bu vesileyle büyük zaferin kahramanlarını; Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman Mehmetçiklerimizi ve 30 Ağustos’u yaratan insanlarımızı, rahmet ve saygıyla anıyorum. Unutulmasın ki onlar olmasa, bizler olmazdık.”diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği adına konuşma yapan Çağdaş Tarık Taner şunları belirtti;

“Yüce Önder Atatürk. Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 96. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde huzurunda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Senin ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğü ve belirlediğin temel nitelikleri, bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığımız bu uğurda ettiğimiz yemindeki inancımız gibi sürmektedir.

96. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve Beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.

Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşında, en son Başkumandanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşı ile istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir karekata gelmiştir.

“Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-