eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Zafer Bayramı Coşkusu

Ünye’de Zafer Bayramı Coşkusu
30 Ağustos 2018 - 11:59

Tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümünü törenlerle kutlandı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ünye Askerlik Şube Başkanlığı personeli Astsubayı Kıdemli Başçavuş Arif Kazma, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunumları ile başlayan törende daha sonra saygı duruşuna geçildi ve ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol, tebrikleri almak üzere Ünye Kaymakamlığı’na geçti. Burada gerçekleştirilen tebrik kabulünün ardından kutlama programına Cumhuriyet Meydanı’nda yeniden devam edildi.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve  Ünye Askerlik Şube Başkanlığı personeli Astsubayı Kıdemli Başçavuş Arif Kazma  halkın bayramını kutladı. 

Gerçekleştirilen programda konuşma yapan Ünye Askerlik Şube Başkanlığı personeli Astsubayı Kıdemli Başçavuş Arif Kazma şunları söyledi:

Bu zafer; Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr düzmecesinin yırtılıp atıldığı, bugün bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan Yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun bütün dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan Harbinden hemen ardından gelen Birinci Dünya Harbinde; dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin; 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 96’ıncı yıl dönümü, Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.” diye konuştu.

Ardından program, folklor gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam ederken, spor gösterisiyle son buldu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-