eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler
06 Eylül 2018 - 10:07

”3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” kapsamında halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

 

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması, önlenmesi ve koruyucu tedbirler hakkında  insanları bilgilendirmek ve farkındalığı  sağlamak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Ünye İlçe Sağlık Müdürü Dr.Saliha Yeşilduman,  “Cumhuriyet Meydanında Sağlıklı Yaşam Aracında stand  ve halk sağlığı çadırı kurularak  halkımıza yönelik halk sağlığı konuları ile ilgili bilgilendirme yapılarak  broşürler dağıtılmıştır. Standa başvuran  vatandaşların karbonmonoksit ölçümü, boy, kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılmıştır. Ayrıca  çocuklara diş fırçası ve diş macununun dağıtımı yapılmıştır” dedi.

 

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla, halk sağlığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Parkı önünden Hasanbaba mevkine ve tekrar geri dönüşle Cumhuriyet meydanında kurulan standa  kadar  sağlık çalışanları,kamu kurumları ve vatandaşların katılımlarıyla  halk sağlığı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş bitiminde katılımcılara ve halkımıza elma ve su dağıtımı yapılmıştır.

Halk sağlığı yürüyüşünün amacına değinen Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve fiziksel aktivitenin önemine dikkati çekerek toplumda obezite,  diyabet ve kalp hastalıklarının önlenmesi için farkındalık oluşturulmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-