eskort samsun

ÜNYENETHABER

Tekerlekli Sandalye ile Ünye’de Siz Gezin De Görelim.

Tekerlekli Sandalye ile Ünye’de Siz Gezin De Görelim.
12 Eylül 2018 - 21:27

Yollar, Caddeler, binalar ,Şehirler vb. yenilense de maalesef kafaları yenilemekte zorlanıyoruz. Bunun en güzel örneğini bugün yaşadık. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın sosyal ağından yapılan paylaşımdan sonra engellilerden Başkan Çamyar’a sitemli davet geldi.

Engelli başkenti diyerek dilden düşürmediğimiz , engellerin özgürlüğü kısıtlanmadan rahat gezebildiği, ulaşımın rahatça sağlandığı dediğimiz Ünye’de HAYALLER VE GERÇEKLER arasında kaldık.

Bir yanda engelli başkenti  ve modern büyükşehirin parçası bir Ünye hayali ,diğer yanda aşağıdaki resimlerde görülen insanlığa sığmayan,engellilerin yaşam hakkını elinden alan  hayatlarından bezdiren görüntüler.

Engellilerin her gün canini tehlikeye sokan ulaşım henüz tam olarak halledilmeden bu paylaşımı yapmak doğru mu ?

Bu durum dalga geçer gibi  17 bin engelli bireyi üzmez mi diye düşünen yok mu ?

Gözle görülür aksaklıklara rağmen Ünye belediyesi Facebook sitesinden bugün yapılan herşeyi güllük güneşlik gösteren paylaşımdan sonra engelliler gazetemizi aradı ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a şu mesajı iletmemizi istediler.

Kaldırımları kullanamıyoruz, hayatlarımızı tehlikeye atarak yollarda araçların arasında gezmek zorunda kalıyoruz.

Biz engelliler kaldırımlarda can güvenliği ile dolaşmak istiyoruz. Artık araçlar kaldırımlarımızı işgal etmesin, rampalarımızın önüne park etmesinler. Kaldırımlara rahat çeyrek çıkalım, araçlarımızaa uygun olsun. Rahat gezelim ,dolaşalım.

Göstermelik yüksek rampalar yaparak ortasına direk ve çeşme koyanlar  işte asıl onlar engelli biz değiliz.

Burada bugün Ünye Belediyesi’nden bu paylaşımı yapan arkadaşlara ve sayın Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a sesleniyoruz.

 Gelin bir gün tekerlekli sandalyede Ünye’de siz gezin de görelim.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-