eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bayramca’da Yılların Sorunu Çözüldü

Bayramca’da Yılların Sorunu Çözüldü
12 Eylül 2018 - 13:52

Ünye Bayramca Mahallesi sakinleri tapularına kavuştu.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda, Bayramca Mahallesi vatandaşlarının 40 yıllık tapu sorunu çözüme kavuştu. 119Mahalle sakini düzenlenen program ile birlikte tapularını almış oldu.

Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Bayramca Mahallesi Muhtarı Cengiz Bahçe, Belediye Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.

Düzenlenen programdan konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar şunları ifade etti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar: “Biz bu dönem içerisinde Ünye’de yapılamaz denilenleri yaptık. Kısa süreye çokca eser ve hizmet sağlamakla ilgili yoğun bir emek ve gayret ortaya koyduk. Başta alışveriş merkezi olmak üzere, rüzgarlı sokak, pazar yeri, tarihi eserlere yapılan yatırımlar, ıslah çalışmaları, beton yol çalışmaları, cadde düzenlemeleri gibi dolu dolu projelerle yılları geride bıraktık.

“Bu Sorunu Ben Çözemezsem Kimse Çözemez” demiştim.

Bayramca Mahallesi’nde ilk mitinglerimizden birini yaparken vatandaşlarımız tapu sorunundan şikayetçi olmuştu. Bende “ben bu meseleyi çözerim, ben avukatım ve hukukçuyum. Bu sorunu ben çözemezsem kimse çözemez.” demiştim. Aradan geçen zaman içerisinde uzun bir yolculuğa çıktık. Toplam 46 tane mirasçı vardı, bu mirasçıların her biri Dünya’nın değişik yerlerinde yaşıyordu. Biz tek tek bu vatandaşlarımızla görüşmek suretiyle bu tapuları Ünye Belediyemize kazandırdık. Aynı şekilde Saraçlı Mahallesi ve Çamurlu Mahallemizde sorunlarla ilgili çözümler geliştirdik. Tapuyu belediyeye almak yetmiyordu. Burayla alakalı başta imar düzenlemesi olmak üzere alanı tek tek hukuka uygun hale getirmek gerekiyordu. Buranın tamamını hukuka uygun hale getirmekle ilgili başta Plan ve Proje Müdürlüğümüz ve İmar Müdürlüğümüz olmak üzere yoğun bir gayret sarf edildi.

Tapular, Vatandaşlarımıza İmar Barışında Avantaj Sağlamaktadır

Bugün itibari ile geldiğimiz nokta hemşehrilerimizin ihalelerini gerçekleştirdik ve tapularını hazırladık. Bundan önce sizlere fotokopi tapular verilmek suretiyle kağıtlar verilmişti. Bu gördüğünüz tapular tamamen gerçek ve çocuklarınıza miras olarak bırakabileceğiniz, istemiyorsanız bir başkasına bedeli karşılığında satabileceğiniz bir tapunuz var. Bu tapu dağıtımı tam devletimizin Çevre Şehircilik Bakanlığımızın imar affı ile ilgili düzenlemenin tam yanı başına denk gelmiş oldu. Bu vatandaşlarımıza en azından 40 veya 50 bin lira gibi ödemesi gereken harçlardan muaf olmasıyla ilgili bir süreci avantaj olarak önlerine sunmuş oldu. Almış olduğunuz bu tapuyla beraber imar barışına müracaat edip, evlerinizi çok rahat bir şekilde kat mülkiyetine çevirebilir, dilediğiniz şekliyle katları da bölebilir hale gelmiş olacaksınız.

Yapılamaz Denileni Yapan Bir Belediyeyiz

Yapılamaz denilenleri yapan bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğumuz için bugün burada mutluyuz ve gururluyuz. Ben ekibimizin tamamını canla ve başla çalıştıkları için kutluyorum. İmar revizyonunda başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere bizimle çalışan ekibimizin tamamını kutluyorum. Bizi burada yalnız bırakmayan İlçe Başkanımız, Borsa Başkanımız, Kent Konseyi Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve tüm ekibimizi saygıyla selamlıyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan açıklamadan sonra; Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Mahalle sakinlerine tapularını takdim etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-