eskort samsun

ÜNYENETHABER

SALGIN HASTALIĞA YAKALANMA KORKUSU,GÜNLÜK YAŞANTILARINI ENGELLİYOR.

SALGIN HASTALIĞA YAKALANMA KORKUSU,GÜNLÜK YAŞANTILARINI ENGELLİYOR.
12 Eylül 2018 - 21:43

 

Ünye’de vatandaşlar en ufak yağmurda bile taşan logardan ve lağım sularından şikayetçi durumda.Salgın hastalığa yakalanma korkusu,günlük yaşantılarını engelliyor.

Kaledere Mahallesi Niksar Caddesi İnce Sokak’ta bulunan logarın, en ufak yağmurda bile taşarak evlere ve sokağa lağım sularının basması mahalle sakinlerini çileden çıkarttı.

Giriş katında oturan ve evine lağım sularının bastığını ifade eden Hatice Torunoğlu, kendi yöntemleriyle suları evinden çıkarttığını ve OSKİ ekiplerini defalarca aramasına rağmen hiç bir muhatap bulamadığını belirtirken şunları ifade etti;

 

Mahalle Sakini Hatice Torunoğlu: “Ben İnce Sokaktaki bu evin giriş katında ikamet ediyorum ve bir haftadır vidanjör bekliyoruz. Biz OSKİ’yi arayarak yardım istiyoruz onlar da “tamam hemen göndereceğiz.” diyorlar. 15-20 günde bir kere geliyorlar ve açıyorlar ancak tekrar yağmur yağdığında aynı rezaleti tekrardan yaşıyoruz. Buradaki bütün su benim evime basıyordu. Evimin girişindeki kapağı kapattığım için bu su dışarıya akıyor.

OSKİ’yi Aramaktan Yoruldum

Son yaşanılan sel sonrasında en ufak yağmurda bile burası lağım sularıyla doluyor. Ben giriş katında oturuyorum diye bu rezaleti çekmek zorunda değilim. Ben artık OSKİ’yi aramaktan ve muhatap bulamamaktan yoruldum. Kaç kere OSKİ’ye gittim “yarım saat içinde geliyoruz” dediler ancak ne gelen var ne de giden. Ben kendi evimde bu rezilliği çekmek zorunda değilim.

Kokudan Camlarımızı Açamıyoruz

Ünye’nin göbeğinde bu kadar rezalet olmaz. Bu pislik ve koku hep evimin içindeydi, buradaki pisliği biz kokluyoruz.

Çocuklarımız dışarıda oynayamıyor, kokudan camımızı ve kapımızı açamıyoruz, engelli çocuğum var ve lavaboyu kullanamıyoruz. Ünye’nin güzel yerlerini çekip göstermekle bu iş bitmiyor. Burası Ünye’nin göbeği ve lağım kokusundan evimizde bile duramıyoruz.” diye konuştu.

Çocukların Bu Sular Nedeniyle Hastanelik Olduğunu Belirten Mahalle Sakini Hanife Oğuz Şunları Söyledi;

Mahalle Sakini Hanife Oğuz: “Burası sürekli patlıyor ve pis sular sokağa akıyor. Burası 2 aydır bu şekilde ve her yağmur yağdığında daha kötü hale geliyor. Çocuklarımız geçen gün bu pis sular yüzünden hastaneye kaldırıldılar. Artık çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkar hale geldik. Biz yetkililerden buranın en kısa sürede yapılmasını istiyoruz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-