eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Ünye’de 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı Başladı
17 Eylül 2018 - 12:48

 

17 Eylül 2018 Pazartesi yani bugün 2018– 2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması vesilesi ile, Ünye Cumhuriyet Meydanında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer UYSAL, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Şube Müdürleri Bahri Aslışen ve Aydın Keleş’in de katıldığı çelenk sunumunun ardından, İlköğretim Haftası kutlamaları Ünye Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer UYSAL, daire  amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen programda okul öğrencileri çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Etkinliklerin ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in ilk ders zilini  çalmasıyla yeni eğitim öğretim yılına başlanıldı.

Ünye Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kemal Öztürk törende gerçekleştirdiği konuşmasında;

“2018-2019 Eğitim öğretim yılının başlangıcını ve bu başlangıçla birlikte ilköğretimin haftasını kutlamaktayız. Şuan özellikle okul öncesi  eğitimine başlayan  41 öğrencimizle, 1. Sınıfa başlayan 101 öğrencimiz ve onların anne babaları için ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk anıdır. Bu eğitim öğretim yılı aramıza yeni katılan öğrencilerimizle birlikte 452 öğrencimize  21 öğretmen arkadaşımızla  birlikte eğitim sunacağız.

Toplumsal ve bireysel  yaşamlara önemli rol oynayan eğitim sisteminin her tür ve akademisinde ülkemiz adına büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Özellikle eğitimdeki  değişiklikler  ve yeni uygulamalar sayesinde bizim öğrencilerimiz ve dolayısıyla insanlarımız üst düzeyde başarılar elde ederek ülkemizin dünyada ki saygınlığını arttırmış ve güçlü Türkiyeyi dünya milletlerine tanıtmıştır.

İlköğretim insanın yaşamında  temel eğitimin verildiği bilgi, beceri ve davranışların kazanıldığı zeka ve yeteneklerin ortaya çıkararak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Okula gelmek puandan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama  ve  başlangıçtır. Büyük önderimiz  Atatürk “İlk ilham Anadolu kucağından sonra okulda ki öğretmenin dilinden , vicdanından ,eğitiminden alınır” sözüyle bu aşamaya dikkat çekmiştir.

Karşınızda anne ve babalarının göz bebeği olan hayata hazırlanması gereken pırıl pırıl öğrencilerimiz var. Bu küçük hanımlar ve beyler sizin emeğiniz , sizin alın teriniz ile öğrenim hayatına hazırlanacak ve ülkesinin geleceği için çalışmayı görev bilecektir. Siz değerli öğretmenlerimizi ve size bu yolda katkı sağlayacak değerli velilerimizi fedakarca yapacağınız çalışmalardan dolayı şimdiden kutluyorum. Sevgili öğrencilerim okulumuz sizlere okuma yazmayı, yeteneklerinizi geliştirmeyi , milli değerlerimize ve kültürümüze benimsemeyi  demokrasiyi  Vatanımızı  Bayrağımızı yüceltmeyi  saygıyı sevgiyi  kısacası hayata hazır başarılı ve mutlu bir insan olmanızı sağlamak için var çünkü okul toplumun  geleceğinin oluşturulduğu yerdir.

Bizler toplumsal geleceğimiz için her zaman çok çalışarak öğrencilerimize başarılar tattırmayı devam edeceğiz. Cumhuriyet İlkokul  Ailesi  olarak  çocuklarımızın yaşamını değiştirecek biçimde atacağımız küçücük bir adımın inanıyoruz ki bizlere kocaman adımlar olarak bizlere geri dönecektir. Bu duygularla 2018- 2019 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Yeni hedeflere ulaşacağımız, başarılı çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza iyilik, güzellik ve başarı getirmesini diliyorum.

İnsanı biçimlendiren, ona vasıf kazandıran en hayati unsur eğitimdir. Gerçekten eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağda toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geleceğimizin güvencesi evlatlarımızı yetiştirirken amacımız yaşayacakları koşullara göre akademik başarı kazandırmak olmakla birlikte, genç beyinlerin insanlığa, vatana ve millete faydalı birer birey olmaları ve alabilecekleri düzgün bir eğitim içerisinde olacağı inancı içerisindeyim. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmektir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim temel görevimiz de sağlıklı eğitim ortamını hazırlamak, ilçemizin eğitimdeki başarısını artırmak, derslik sınıflara düşen öğrenci sayısını azaltmak, her öğrencinin kendi mahallesinde eğitimini sağlamak, tam gün eğitime geçmek, her öğrencimizin sağlıklı ve tam eğitim alma imkanını oluşturmak, destekleme ve yetiştirme kurslarımızın sayısını arttırmak ve öğrenci devamını takip ederek başarılarını sağlamak, okullarımızın önünü açarak eğitime direk etki eden materyallerle desteklemek, öğrencilerimizin okuma alışkanlığını artıracak tedbirleri almak ve desteklemek, her şeyden önemlisi bizzat sınıf ortamında öğrencilerimizle temas halinde olan öğretmenlerimizin motivasyonlarını sağlamak bizim en önemli görevlerimizdendir.

Sözlerime başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle son vermek istiyorum, ‘Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak ,insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hakim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir’ ” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-