eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kültür Yolu Mağduru Esnaflar Şikayetçi

Kültür Yolu Mağduru  Esnaflar Şikayetçi
18 Eylül 2018 - 0:12

 

Ünye’nin göbeğindeki Kültür Yolu çalışması vatandaş ve esnafı mağdur ediyor.

Kaledere Mahallesi Hacı Emin Caddesi’nde, Kültür Yolu projesine bağlı olarak devam eden yol çalışmaları günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Yaklaşık 2,5 aydır devam eden çalışmalar sebebiyle vatandaşlar, kaldırımların sökülmesinden dolayı araç yolundan zorlukla yürüyebiliyor. Cadde esnafı ise yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün toz içinde kalıyorlar ve en ufak bir yağmurda su baskını riski yaşanıyor.

Cadde Esnafları: “Yaklaşık 2,5 aydır her yağmur yağdığında zor durumda kalıyoruz. Hacı Emin Caddesi esnafı olarak mağdur durumdayız. Kültür yolu yapacağız diye Ünye esnafını 2,5 aydır mağdur etmeye gerek yok. Her yağmur yağdığında benim dükkanımın önüne yağmur suları toplanıyor ve bu cadde ırmak gibi oluyor. Biz bir an önce bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“Her yağmur yağdığında dükkanıma su basıyor. Gün boyunca toz ve toprak havada ve dükkanın içine giriyor. Biz 2 aydır toz içinde yaşıyoruz ve yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyoruz.”

“Yağmur yağdığında bu cadde dere gibi oluyor ve dükkanımın içine su giriyor. Dükkanımın girişi bile yok ve biz kendi imkanlarımızla basamak yaparak dükkana giriyoruz. Bütün gün toz ve toprak içindeyiz ve hiç kimse bizim durumumuzu görmüyor. Geçen yağmur yağdığında burayı sel götürüyordu. Logar kapağı kalmasından dolayı araçlar kapağa çarptılar. Onlarca kez OSKİ’yi aramamıza rağmen hiç bir yardım alamadık. Burada oturan vatandaşlar yolda yürürken bile zorluk çekiyor, araçlar zorlukla gidebiliyor.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-