eskort samsun

ÜNYENETHABER

Fevzi Çakmak Mahalle Halkının Doğalgaz İsyanı

Fevzi Çakmak Mahalle Halkının Doğalgaz İsyanı
18 Eylül 2018 - 0:03

Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri bu yıl evlerine doğalgazın bağlanmamasından şikâyetçi.

Mahallelerine bütün hizmetlerin en son geldiğini dile getiren mahalle sakinleri bunun yanısıra mahallede altyapısı tamamlanan doğalgazı bu kış kullanmak istediklerini belirterek, gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendiler.

Bazı eski yapım evlere doğalgaz kutusunun bırakıldığını ifade eden vatandaşlar yeni yapılan 20 dairelik La Costa Sitesine istekleri halde doğalgaz kutusu bırakılmadığını söylediler.

Konu hakkında röportaj yaptığımız mahalle sakinleri “Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bu yıl doğalgaz ile ilgili belli bir çalışma yapıldı. Birkaç gün önce Aksa’nın Ünye’deki merkezine gittik. Bu sene doğalgaz kullanıp kullanamayacağımızı sorduk. Bu kış için doğalgaz kullanamayacağımızı söylediler.

Ben bu işle uğraşan kişilere, yani yetkililere soruyorum, Ünye’de 2-3 yıldır doğalgaz kullanan yerler var. Neden Fevzi Çakmak Mahallesi bu tip hizmetleri en son alan yer oluyor? Her türlü  hizmet yapılırken Ünye’nin her tarafı yapılıyor en son sıra Fevzi Çakmak Mahallesi’ne geliyor. Sağolsun belediye bir şeyler yapıyor ama neden en son? Bir hizmeti de önce buraya yapsınlar daha sonra diğer taraflara gitsinler. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hizmetlerin neden en son geldiğinin bize cevabını versinler. Biz önce bunun sebebini öğrenelim sonra hesabımızı  kendimiz oturup yapalım. Ünye’nin %70’inde doğalgaz var. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Biz de bu hizmeti kullanalım. Burası şehir merkezine uzak bir mahalle değil. Burada herkes doğalgazı istiyor.”

Fevzi Çakmak Mahalle sakilerinden Yaşar Yıldız;“Hizmetlerin en son başladığı fakat seçimden seçime siyasilerin, Millet Vekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızın ilk önce geldiği yer burası, sonra diğer mahallelere geçiyorlar. Asfaltımız ve ışıklandırmamızı en son buraya yapıyorlar. Asfaltımız yapıldı kaldırımlarımız da yapılıyor fakat doğalgazımız da çok büyük gerileme var, yanlışlık var.

Ünye’nin mahalleleri doğalgazı kullanıyor. Şu anda bütün altyapı çalışmaları yapıldığı halde doğalgazımız şuan da abone olarak vatandaşlara en ufak bir bilgi verilmiyor. Ünye’nin en büyük ilköğretim okulu yapıldı ve hizmete başladı. Ancak öğrencilerimiz nasıl ısınacaklar?

Okul Yöneticilerin, Milli Eğitim Müdürünün ve Kaymakamlığımızın burada ki çalışmayla ilgili en ufak bir bilgisi yoktur. Biz doğalgazımızın bir an önce verilmesini, bu insanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Artık bu gibi hizmetlerin Fevzi Çakmak mahallesinin insanlarının da hakkı olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Mustafa Maral;

“Buradan bir doğalgaz borusu geçiyordu. Bizde binamıza doğalgaz kutusu bırakırsın diye rica ettik. Doğalgaz kutusu bırakılmadan buradan gittiler. Ben de Aksa’ya gittim ve kullanılmayacak binalara doğalgaz kutusunun bırakıldığını bizim binamıza neden bırakılmadığını sordum. Burası 20 dairelik bir bina. Ön caddeden geçen doğalgazın bize hiçbir faydası yok. Bu konuda sıkıntımız var. Karşı tarafta yeni okulumuz yapıldı orada çocukların durumu da aynı.20 dairelik binamıza doğalgaz istiyoruz burada yaklaşık 500 tane imza topladık. Ardından ben Aksaray’a gittim durumu izah ettim. Bu sene hiç bir faydası olmayacağını gelecek seneye faydası olacağını söylediler.

Kazan dairemizi de su bastı. Bu yıl kazan dairesinde kömürde yakamayacağız üşüyeceğiz, bir şekilde bu sıkıntıların giderilmesi lazım. En ufak yağmurda buralar su doluyor ve kazan dairemizi su basıyor. Buna önlem alamıyoruz. Bu caddede bir anormallik var.

Bu yıl yaşanan sel afetinde Kazan dairenizi su bastığı için makinalarımız yandı. Biz de doğalgaz bağlatırız diye başımızın çaresine bakmadık. Şimdi ise doğalgaz bağladıkları için mağduruz. ”  dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Emine Öz;

“Mahallemizde çok fazla insan yaşıyor. Doğalgaz bağladığımızda yakacak Tan ziyade tüp kullanımı ortadan kalkacak. Bu hizmetin bize gelmesini kim neden engelliyor bilmiyoruz. Burada çoğu evin kalorifer tesisatı döşeli sadece kombi alıp koyacağız. Doğalgazımızın bağlanmasını bir an önce istiyoruz.” Dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-