eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Pazarına Bu Hafta Domates Damga Vurdu

Ünye Pazarına Bu Hafta Domates Damga Vurdu
19 Eylül 2018 - 15:29

Ünye’de Çarşamba günleri kurulan halk pazarına bu hafta domates damga vurdu.

Pazar esnafları bu hafta pazara olan ilgiden memnun olduklarını ifade ederken vatandaşı mağdur etmemeye çalışarak her bütçeye uygun mal vermeye çalıştıklarını söyledi.

Domates fiyatlarını don vurduğu için arttığını da ifade eden pazar esnafları, fiyatlarda ilerleyen zamanlarda düşüş olmayacağını belirtirlerken şunları söylediler;

“Pazar bu hafta boş gibi gözüküyor. Domates fiyatları arttığı için domates satışlarımız azaldı. Mandalinalarda indirim olduğu için güzel  satılıyor. Pazar bu hafta zengin de etmez süründürmez de. Normalde 4 lira olan mandalina 2,5 lira, domates 4 lira, biber patlıcan 3 lira, soğan patates 2 lira, muzların fiyatı düştü ve 6 liradır. 20 liraya bir eve her şey girebilir. Vatandaş genellikle meyveye özellikle de muza yöneliyorlar. İlerleyen dönemde fiyatların bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Fiyatlarda artış olabilir ama azalacağını sanmıyorum. Doların artması bizim fiyatlarımızı da etkiledi ve bu pahalılık biraz da bu sebepten dolayı oldu.”

“Bu hafta pazarın fiyatları çok yüksek, iki hafta önceki fiyatla bu haftaki fiyatın arasında 1-1,5 gibi fark var. Domates iki hafta önce 2 TL demiştim bu hafta 3 TL. Tokat bitme aşamasında Antalya başladı. Marketlerde 6 TL pazarda 5 TL biz yine de vatandaşları pazara davet ediyoruz. 15-20 gün fiyatlar böyle devam eder. Domatesin fiyatı pek değişmez diye düşünüyoruz.  Bu hafta meyve fiyatları mandalina ve elma 2,5 TL, üzüm 4 TL, domates, salatalık 3 TL ve biberle patlıcan 2,5-3 TL arası değişiyor. Çarşamba sezonunda ki tarla ürünleri mevsim değişikliğinden dolayı bitmek üzere onların yerine Antalya ve Mersin devreye girecektir.”

“Pazarın durumu bu hafta çok güzel. Tokat tarafına bu hafta dolu vurduğu için domates fiyatlarında artış yaşandı. Domates şuanda 5 liraya satılıyor. Biber ve patlıcan kalitesine göre 4 veya 5 liradır. Fiyatların ilerleyen dönemde artacağını düşünüyorum. Bu sonuçta insani bir gereksinim ve herkes ihtiyacı kadar alacak. Bir paket sigara 15 liraya satılıyor. Burada domates 5 liraya satılırken herkes isyan ediyor.” diye konuştular.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-