eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Gaziler Günü Yemeği

Ünye’de Gaziler Günü Yemeği
19 Eylül 2018 - 16:04

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından Ünye Atatürk Parkı’nda yemek programı düzenlendi.

Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemeğe  Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Savcısı Soner Aygün, türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney; “Aramızda Kore ve Kıbrıs gazileri var. Uluslararası arenada camiada ülkemizin. Silahlı kuvvetler anlamında. Saygınlığının ifadesi olarak örnek gösterilen büyük zaferlere imza atmışlar ki o zaferlerin neticeleri olarak biz yurt dışına çıktığımız zaman özellikle Asya ülkelerinde Koreli vatandaşlarla temas ettiğimizde. Bizlere Türk olduğumuzu ifade ettiğimiz zaman Kore harbinde ki bizim askerlerimizin Türk ordusunu ortaya koymuş oldukları muzafferiyet anlatarak bizlere inanılmaz bir saygı gösteriyorlar. Bu öyle yaşanmış geçmiş bir şey değil o gün ortaya konulan kahramanlıklar başarılar ülke olarak devlet olarak birey olarak taşıdığı bi r şan bir şeref olarak önümüzde duruyor. Ülkemizin ekonomik anlamda çok zor günlerden geçtiği yaptırımlarla izole edildiği ambargoların kullanıldığı 1974 yılının şartlarıyla yokluklar içerisinde kurtuluş savaşının o destansı mücadele ile Kıbrıs’a çıkarma yapan ve Türk ordusunu Türk neferinin, askerinin, subayının söz konusu vatan olunca her türlü kahramanlığı gözünü kırpmadan göstereceğinin en somut ve yakın örneğini bu şekilde görüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-