eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDULU İŞÇİLER CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER

ORDULU İŞÇİLER CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER
17 Nisan 2020 - 11:18

Ana firma ve Taşeron firmanın arasındaki anlaşmazlık işçileri mağdur etmeye davam ediyor.

Konya’nın Meram Mevkiinde işverenliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünü yaptığı Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 50’ye yakın işçi emekleriyle rezil oldular.


İddialara göre,ana firma Yapı Ve Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma olan Ankara Çizgi İnşaat arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı işçiler mağdur.

İŞÇİLER MAĞDURİYETLERİNİ ANLATTILAR


Geceyi soğukta geçiren işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirterek,”ana firma taşeron firmanın içerideki parasına el koymasına rağmen bizim hakkımız olan paraları ödemiyor.Bizde emeklerimizin karşılığını alana kadar buradayız. Şu anda Yapı Yapı’nın bize yaptığı zulümü çekiyoruz. Elektrik, su, yemek yok. İnsanlar soğuk havada burada yattı. Şu anda da bu binaya girişimizi sağlamamak için bina etrafında kazı yapılıyor. Yaptığı işleri görüyorsunuz. Bu insanlık suçudur.

Ülkemiz Suriyelilere, İranlılara, Araplara, Afganlara misafirlik ediyor ama biz kendi vatanımızda mağduruz. Bu mağduriyetin giderilmesi için Valilik Kaymakamlık yetkililerine haber verdik. Ama 15 gündür ses seda yok ,hala burada mağduruz.

.Çaresizce kaldık buralarda bize sahip çıkılmasını istiyoruz.Sayın Cumhurbaşkanım ,Sayın Bakanım lütfen sesimizi duyun. Bunu herkesin görmesini istiyoruz. İnşallah duyarsız kalınmaz” dediler.

“”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-