eskort samsun

ÜNYENETHABER

TETA HOME İLK İHRACATINI AMERİKA’YA YAPTI

TETA HOME İLK İHRACATINI AMERİKA’YA YAPTI
22 Şubat 2021 - 16:26

Ünye’de faaliyet gösteren Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu 1,5 yıl önce marka tescilini yaptığı “TETA Home” markası ile mobilya entegre tesisinde üretime başladı.

İstihdam ve ihracat hedefiyle bölgede örnek gösterilecek makine parkuru ve sahasıyla üretimine devam eden TETA Home ilk ihracatını Amerika’ya gerçekleştirdi.

Gerçekleşen ihracata Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan TETA Home’nin Döşemedibi Mahallesinde bulunan üretim tesislerini ziyaret ederek ilk ihracatını gerçekleştiren Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sarı oğlu Furkan ve kardeşi Dursun Sarı’yı tebrik etti.

Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu Genel Müdürü Furkan Sarı yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti;

“Sarı Kardeşler İnşaat Şirketi olarak burada mutfak dolapları, kapı, banyo dolapları ve bilumum mobilya üretiyoruz. Geçtiğimiz 1,5 yıl öncesi üretime başladık. Bizler 25 mobilyacı arkadaşlarla çalışıyoruz. Buradan Amerika’ya mutfak dolaplarımızı konteynırlara yüklüyoruz. İhracat odaklı başladığımız bu yolda ilk meyvemizi bu kadar hızlı almış olmak bizi çok gururlandırıyor. Ünye’ye istihdam ve maddi olarak destek olmak ayrı bir gurur vericidir. Bu hedeflediğimiz yollarda da emin adımlarla ilerlemek istiyoruz.” Dedi.  

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

“Bir Ülke de ihracat çok önemlidir. İhracat oldukça milli gelirimiz de bir o kadar artacaktır. 2020 yılı içeresinde baktığınız da bir önce ki yıla oranla %16 oranında bir artış gözlemlenmektedir. Ticaret Bakanlığımızın verilerinde de bu sabittir. Her ne kadar pandemi döneminde sorunların yaşanmış olduğu Ülkede yaşıyor olsak da devletimiz ve iş adamları ciddi gayret göstermiştir. Ünye’de ihracat yapan arkadaşlarımızın sayısının artmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yıllardan itibaren inşaat sektöründe hizmet eden Sarı Kardeşlerin bugün burada üretmiş oldukları mamullerin Amerika’ya kadar ulaşmış olması takdir edilecek harekettir.” Dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı açıklama şunları ifade etti;

“Sarı Kardeşler Ünye’de uzun süredir mobilya ve inşaat sektöründe hizmet vermektedirler. Ailenin genç üyesi kendi geliştirdikten sonra pazarlama kısmında değil üretim sahasında da yer almış bulunmaktadır. Burada yapılan eşyaların Amerika’ya kadara ihracat etmesi çok önemlidir. İhracat noktasında üretim faaliyetleri gösteren arkadaşlarımızın her zaman yanındayız.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-