eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Akar “İl Olmayı Seçim Yatırımı Düşünlerin Ünyeliliği Tartışılır”

Başkan Akar “İl Olmayı Seçim Yatırımı Düşünlerin Ünyeliliği Tartışılır”
21 Haziran 2022 - 1:35

A52 TV ekranlarında her Cumartesi günü yayınlanan Gündem Arena programının konuğu Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar oldu.

Her hafta Cumartesi günleri A52 TV ekranlarında yayınlanan Gündem Arena, yine birbirinden farklı konu ve konuklarıyla izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Gündeme dair konuların ele alındığı programın bu haftaki konuğu Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, bir çok konulara değinerek KARTEGDER Başkanı Cihan Çakır ile A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor’un sorularını cevapladı.

“Artık Seçim Havasına Girdik”

Yaklaşık 5 ay içerisinde oda olarak bir seçime hazırlandıklarını söyleyen Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar,”Mevcut seçim takvimi yasasına göre Ekim veya Kasım ayında herhangi bir aksilik olmazsa veya hükümetimiz ertelemezse bir seçime gideceğiz. 365 oda ve borsanın yeni yönetim kurulu başkanları seçilmiş olacak. Artık seçim havasına girmek durumundayız ve İnşallah ilçemiz için güzel bir seçim olur diye düşünüyorum” dedi.

“Ünye İl Olacaksa Biz Seçim Düşünmeyiz”

Ünye’nin il olma konusundan tek bir geri adım dahi atmayacaklarını söyleyen  İrfan Akar, “Bizim başladığımız bir takım faaliyetler var. Bunlar Organize Sanayi Bölgesi, İl konusu ve turizm konusundaki faaliyetlerimiz var. Tabi biz bu işlerin sonucunu görmek istiyoruz. O yüzden de bu süreci tamamlamak istiyoruz. Yani kısacası bu yeni dönemde başkanlığa talibiz. Zaten vatandaşlarımızda bunu bekliyor. Birkaç sorunumuz halen var. Organize Sanayinin tamamlanması gerekiyor. İl konumuz var ve inşallah Ünye’yi il yapacağız. Bunlarla ilgili faaliyetlerimizi sürdürmemiz için yeniden seçimde yetki alıp bunu devam ettirmek istiyoruz. 9 Aralık tarihinde TÜİK böyle bir liste yayınladı. Bu listenin içerisinde Ünye var. Bunu bir sivil toplum kuruluşu istemiyorsa zaten sıkıntı orada başlamıştır. O zaman biz ne seçim düşünürüz nede başka bir şey. Derdimiz Ünye’ye hizmet etmek ve daha ileri taşımaktır. Bir yerde Ünye adı varsa ve biz nerde Ünye adını görsek bunun peşine sonuna kadar düşeriz. Zaten düşmezsek bir sıkıntı vardır” diye konuştu.

“Adım İrfan Akar’sa Bu Şehir İl Olacaktır”

Ünye’nin il olma konusunda verdikleri mücadeleyi sonuna kadar yürüteceklerini söyleyen Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Biz şu an kendi platformumuzu kurduk. Ancak il olma konusunda beş ilçeye daha ihtiyacımız var. Ankara’da bir toplantımız var. Bu toplantıda ben kendi meslektaşlarımla görüşerek bu platforma dahil etmeye çalışacağı. Yine aynı şekilde Osman Sarıkahraman, Mustafa Uslu’da yapacak. Bizler bu platformları güçlendirip ayağa kaldırmanın hesaplarını yapıyoruz. Ben burada basınımıza ve STK’larımıza çok teşekkür ederim. Bu kadar yüksek potansiyel başka bir yerde yok. Ünye ve çevre ilçelerinde Akkuş başta olmak üzere bütün hepsiyle görüşüyoruz ve hepside heyecanlı. Onların heyecanı da bizleri daha da tetikliyor. Bana buna inanıp inanmadığımı soruyorlar bende buradan ifade etmek istiyorum. Adım eğer İrfan Akar’sa Ünye il olacaktır. Örneğin 19 Mayıs Kutlamasının Ünye’de kutlanmasını bu işin bence bir örneğidir” şeklinde konuştu.

“Biz Ankara’ya Bunu Mücadelemizi Hisettiriyoruz”

Ünye-Ankara arası mekik dokuyarak, il olma konusunda verdikleri mücadeleyi bürokratlara ve siyasilere hissettirdiklerini söyleyen  İrfan Akar, “Ankara’nın gündeminde bu olay var. Ama gündemde Ukrayna savaşı veya farklı konular olduğu için şu an hükümetin gündeminde yok. Ama ortamın bir sakinliğinde ince detaylarlar işlenecek bir konu olduğu için bürokratların, STK’ların, siyasilerin yol haritası çizeceği detaylı bir çalışma bekleniyor. Ama kesinlikle gündemde değil diye bir şey yok. Ama gündemde değilse bile biz tazyik yaparak Ünye’nin il olma konusunu sokmaya çalışıyoruz. Bizim derdimiz bu. Yani bu gün kırsal mahalle sistemi devreye girdiyse buna bir rötuş yapılır. Köyde bir insan hayvan bakamayacaksa bu sistemde yine bir sıkıntı vardır. Salman Mahallesindeki bir vatandaşın Ordu’ya giderek iş görmesi ne kadar sürer bunu hepimiz biliyoruz. Yani bu iş buna benzer. Çok iyi bir nakış dokuyoruz ve konu masaya geldiği zaman hiç kimseden olumsuz tepki almayacağız. İnce ve detaylı çalışıyoruz. Sonunda başaracağız” ifadelerini kullandı.

“Biz İl Olma Yetkisi Versinler, Biz Herşeyi Temin Ederiz”

Ünye’nin il olma konusunda devletin Ünye’yi seçmesi durumunda ilçeye her türlü desteğin temin edeceklerini söyleyen Başkan İrfan Akar, “Aslında Ünye’nin il olma konusunda ekonomik krizinde bunumu konuşacağız gibi bazı söylemler var. Bende diyorum ki asıl bunları şimdi konuşma zamanıdır. Bu gün Ünye Samsun veya Ordu 60-70 lira var. Peki Salman-Ordu yine aynı şekilde. Salman’dan bir vatandaş önce Akkuş’a gelecek ardından Ünye’ye ve daha sonra Ordu’ya geçecek. Sonra diyorlar ki il konusu bir ekstra maliyet. Kardeşim bize il olma yetkisini versinler biz bütün binaları temin ederiz. Ünye’li her yaptığı işte olduğu gibi bu müdürlüklerin temsilciliklerini buraya verin veya ilave insan almalarına gerek yok. Ordu’da iki memur buraya, Samsun’dan bir memur buraya atanır. Zaten bizim derdimiz devletimize bit yük çıkarmak değil” dedi.

“Ünye Limanımız Var, Bizi Tutabilene Aşk Olsun”

Ünye Limanı gibi şanslı bir şehirde yaşayarak, devamında Akkuş-Niksar yolunun yapılması sonrası Ünye’nin il olmasının önünde hiçbir engelin olmayacağını belirten ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Şu an bizim 500 dönümlük bir Organize Sanayi Bölgesi alanımız var. Yeterli mi değil. Bize şimdi yine bir 500 dönüm olsa yine yetmiyor. Biz ikinci bir Organize Sanayi talebimiz oldu  ama yapamıyoruz. Çünkü birincisi alanımız yok, ikincisi bir ilde ikinci bir OSB alanı açmak için birincisinin yüzde yetmiş doluluk oranı olması gerekiyor.  Şu anda Ordu ve Fatsa’da bulunan OSB’lerde doluluk oranı olmadığı için biz ikinciyi açamıyoruz. İşte bizim il olmamız o kadar kısa bir mesafe ki, il olduktan sonra Akçay bölgesinde ikinci bir devasa organizeyi kurabiliriz. Bir kimya firması 200 dönüm yer talep etti ama yeri bulamadık. Koskoca Ünye’de 200 dönüm yer veremedik. Belki de şu an Fatsa’yla anlaştılar. Ama bu fırsatlar tabi ki kaçmadı. Bizim burada bu limanımız olduğu müddetçe, devamında Akkuş-Niksar yolu açıldığı müddetçe bize ne 200 dönüm isteyenler ne 500 dönüm isteyenlerin hepsi yine gelir. Kısacası Ünye’ye yapabileceğimiz en büyük hizmet budur. Ünye il olacak ve sınırlarımızı Terme’ye kadar götüreceğiz. Tarıma elverişli olmayan alanları da sanayiye açacağız. Çünkü limanımız var. Limanda büyürse bizi tutabilene aşk olsun” diye konuştu.

“Seçim Yatırımı Gibi Bir Derdimiz Yok”

Ünye’nin il olması durumunda verilen mücadelenin seçim mücadelesi olmadığını söyleyen İrfan Akar, “Bizim bu çalışmamızı, mücadelemizi ÜTSO seçimleri yatırımı olarak gören var, hayal kuruyorsunuz diyenler var. Bu işin sonunda benim milletvekili, belediye başkanı veya ÜTSO seçimi için yatırım gibi benim bir kaygım yok. Ünye’yi il yapsınlar yeter ki biz olmayalım. Ama yeter ki Ünye’yi il yapsınlar” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-