eskort samsun

ÜNYENETHABER

OYAK ÇİMENTO ÜNYE TESİSLERİNİ BEKLEYEN TEHLİKE NE?Ceza mı,Kayyum mu,Siyaset mi?

OYAK ÇİMENTO ÜNYE TESİSLERİNİ BEKLEYEN TEHLİKE NE?Ceza mı,Kayyum mu,Siyaset mi?
23 Ağustos 2022 - 3:11

OYAK Çimento’ya üst üste düzey yöneticilerin gelmesine bir yenisi daha eklendi. Deprem yaratan yeni gelişme ile beraber  Oyak çimento’da işlerin tahmin edilenden daha karışık olduğu öğrenildi.

Bir hafta arayla iki yönetici merkezden Ünye’ye gelmesi hayra alamet yorumlanmadı.Oyak çimentoyu bekleyen büyük tehlikeden söz edilirken ,fabrikadan şuana kadar her hangi bir açıklama gelmemesi sektörde endişe yarattı.

 

Çalbıyık Çözemedi,Pastanoğlu Geldi

OYAK Çimento-Beton- Kağıt Grubu Başkanı Suat Çalbıyık’ın Ünye’de ki krize müdahale etmesinin ardından Oyak Çimentoya bağlı Ünye tesislerinde sorunlar çözülmemiş olacak ki yeni ziyaretçiler fabrikaya geldi.

Ünye Çimentodaki Kriz Aşılamıyor

Şimdi de OYAK Çimento Fabrikaları Anonim Şirketi ülke Başkanı Ali Pastonoğlu Ünye’ye geldi.

Peki Pastanoğlu neden Ünye’de ?

Şantajlar doğru mu?

Yönetimde değişiklik olacak mı?

Artcı Depremler ,Asıl Depremin Habercisi Oldu

Başta Genel müdür Deniz Arslan  olmak üzere satış direktörleri ve birkaç isim topun ağzında her an her şey olabilir.

Tekelleşmeye Başkaldırış Fitili Ateşledi

Ünye çimento sektöründe tekelleşmeye neden olurken, bayileri ile kılıçları çekme noktasına geldiler. Her bayiye farklı fiyat politikası piyasaları allak bullak ederken, birde üstüne bayilerle restleşmenin yaşanması  sorunun artmasına neden oldu.

Bayilere Bayiliklerinizi İptal Ederiz Şantajı İddiası

Ünye çimentoda yaşanan bayi krizine çözüm bulmak için Ünye’ye gelen OYAK Çimento-Beton- Kağıt Grubu Başkanı Suat Çalbıyık’ın bazı yöneticilere göz dağı verdiği ,aynı zamanda kazan kaldıran bayilerini ise bayiliklerini iptal etme şantajı ile yola getirme çabasına girildiği iddialar arasında.

Ceza mı,Kayyum mu,Siyaset mi?

Oyak Beton`un hazır betonla ilgili ürün pazarında fiyat tespiti yapmak suretiyle rekabeti sınırlama amacını taşıyan anlaşma içinde oldukları iddiaları üzerine  Rekabet Kurulu, Rekabet Kanunu’nu ihlal ettiği gerekçesiyle Oyak Beton Sanayi ve Ticaret AŞ’ye yüklü miktarda idari para cezası verilmesinin gündeme geldiği de krize neden olan en büyük faktörler arasında olduğu iddia edildi.

Ayriyeten Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yaşanan kaos sonrası yönetimsel müdahale yapacak endişesi gündemde konuşulan konular arasında. Zira tüm bu gelişmelerin arkasında siyasi otoritenin de yer alabileceği konuşuluyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-