eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN İSA DEMİRCİ ”YENİ TARİHİ YERLER KEŞFETTİK”

BAŞKAN İSA DEMİRCİ ”YENİ TARİHİ YERLER KEŞFETTİK”
02 Kasım 2022 - 21:21

A 52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor’un moderatörlüğünde  hazırlanıp sunulan ve izleyicilerin beğeniyle takip ettiği “Başkanla 52 Dakika” bu hafta, Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Belediyecilik anlayışının üzerinde hizmetlere  imza atan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’yi konuk olarak ağırladı.

AKKUŞ SON 3,5 YILDA KENDİ KABUĞUNU KIRDI

Dünden bugüne çalışmalarını değerlendiren  Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş’un 3,5 yılda çok ciddi ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Başkan Demirci “Akkuş’a yapılan yatırmalarla Akkuş içinde bulunduğu olumsuz durumlardan kurdurup rahatladı, adeta kendi kabuğunu kırdı” dedi.

Akkuş ilçesinin son 8 yılda eğitimden sağlığa, spordan enerjiye çok büyük yatırımlar kazandığını belirten Başkan Demirci;” Akkuş’a son 8 yılda eğitimde, sağlıkta, sporda, enerjide çok ciddi yatırımlar yapıldı. Ordu’da siyaset yapan devlet büyüklerimizin hepsinin bu çorbada tuzu vardır. Ankara’da AK Parti iktidarı, Ordu’da AK Parti iktidarı ve Akkuş’ta AK parti iktidarı… Bu üç iktidar arasında çok güçlü bir grup çalışması ve uyumlu bir ekip oluştu. Böyle olunca Akkuş’a kamu yatırımları anlamında çok ciddi yatırımlar yapıldı” dedi.

BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYAYA HİZMET EDİYORUZ

AKKUŞ Belediye Başkanı İsa Demirci, belediye başkanlığının amacının her zaman yol, su, altyapı çalışması olmadığını, insanların menfaatine uygun ne varsa onu için çalışılması gerektiğini söyledi. Başkan Demirci; ”Akkuş’un bozulmamış bir doğası var bu doğayı bozmadan, beton yığını yapmadan pazarlamamız lazım. Akkuş’un beş tane yaylası var Argan, Çekiç Oba, Tez yaylası, Çağlan yaylası ve Çelemedin yaylası. Bu beş yaylanın hiçbirinde yapılaşma yoktu. Sadece Argan ve Çekiç oba yaylasında hayvancılık yapılıyordu. Burada hayvancılık yapan çobanlarımızın kaldığı barakalar vardı. Bu yaylaların yollarında çalışmalar yaptık. Şimdiki projemiz ise bu yaylaları doğal güzelliğiyle turizme açık hale getirmek. Bunun yanında şelalelerimiz var yine turizme açık hale getirmek için şelale yollarımızı yaptık. Meyveli mahallesinde bir şelalemiz var bu şelalenin içine ormandan geçiyoruz ve bunun için izin alma sürecinin içindeyiz” dedi.

 

YENİ TARİHİ YAPILAR KEŞFETTİK VE BUNLARI SİT ALANINA ALDIK

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş da yeni tarihi bulgulardan bahsetti ve bu tarihi bulguları restore edilmesiyle ve ziyarete açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Demirci; ” Tarihi bir mezar olan ve arkeologların incelemesiyle kaya mezarlığını keşfettik ve ilgili yerlere bildirdik ve  Anıtlar Bölge Müdürlüğünden de tescil ettik. Bu kaya mezarlığını bir sit alanı ilan ettik. Bir tane de Roma döneminden kalma bir yapının kalıntılarını bulduk ve onu da sit  alanı ilan ettik. Yine aynı şekilde Tuzak mahallemizde, Danişmentliler’den Melik Gazinin yeğeni ve onun çocuklarının olduğu bir türbe var. Bu türbenin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldı ve şu anda da ziyarete açıldı. Bununla birlikte 14 tane ahşap camimizi restore ettik” dedi.

ESKİDEN YEŞİL YOLDU ŞİMDİ TURİZM YOLU OLDU

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Çarşamba havaalanından başlayıp Ayder yaylasına kadar devam eden Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan  eski ismi yeşil  ,şimdiki ismi  turizm yolu olarak değiştiğini söyledi. Başkan Demirci; “Salman-Akpınar-Seferi yol ayrımında bulunan 50 dönümlük alanın menekşe mesire alanı ilan ettik. Akkuş’a geldiğimizde ise Kertil mesire alanı Ordu’nun önemli turizm merkezlerinden biri oldu. Kertil bizden önce kapalı bir yerdi. Arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmada o bölgeye ilk olarak bir sosyal tesis yaptık. Sonrasında oraya bir yürüyüş yol, piknik ve en sonunda insanların konuklaması için bungalov evler yaptık.

Orman Genel Müdürlüğü ile ortak bir proje olan “EKO” projesi yaptık. Kertile yakın bir yerde 7 km bir güzergâh belirledik. Diğer bir projemiz ise Akkuş’un çıkışından Argan yaylasına kadar bir bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yaptık. Yine Argan yaylasından Kertile kadar bir yürüyüş yolu yaptık. Arganda bayrağın olduğu yerde çay evi yaptık ve yine aynı yerde seyir terası yaptık. Bunlar olurken sayın büyükşehir belediye başkanımızın talimatı ile Oski de karşı tepedeki alanda turizm amaçlı bir gölet yaptık. Bu göletin etrafına sosyal donatılar yaptık. Argan artık insanların turizm için tercih ettiği yerler arasında oldu” dedi.

 

 İKLİMİ VE YÜKSELTİSİ NEDENİYLE YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİNİN PROTEİN DEĞERİ YÜKSEK

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş’un iklim özeliklerinden dolayı yetiştirilen tarım ürünlerinin protein olarak çok zengin olduğunu ve Türkiye’de pazarında önemli oranda talep gördüğünü söyledi. Başkan Demirci; “Akkuş’un rakımı yüksek olduğu için yetiştirilen tarım ürünleri çok lezzetli. Örneğin; Akkuş fasulyesinin bir özelliği, yağmuru az alan sis olmayan bir bölgede yetişiyor, bu nedenle de kendine has bir aroması var. Türkiye’de yetişen tarım ürünleri arasında protein değeri en yüksek olan fasulye Akkuş fasulyesidir. Bu fasulye Türkiye’de önemli oranda satılıyor. Akkuş fasulyesinin paketleme sorunu vardı. DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi) projesiyle paketleme sorununu çözdük. Sadece şu anda sulama sorunu var ve bu sorunu da sayın milletvekilimiz Metin Gündoğdu’ya bildirdik. Milletvekilimiz Gündoğdu, bu sorunu bakanımız ile görüşüp sorunun giderilmesi için konuyu takip edeceğini söyledi. Yine aynı şekilde kayısı fidesini denedik, Antep fıstığını yetiştirmeyi denedik bizim amacımız zor iklim şartlarını değerlendirip çiftçimize katkı sağlamak” dedi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ, RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ VE HİKROELEKTRİK SANTRALİ OLAN TEK İLÇE AKKUŞ

Başkan İsa Demirci, sözlerine Tire dereye kurulan 42 Megawattlık Hidroelektrik santralinden bahsetti. Bununla birlikte Türkiye’de Rüzgâr Enerjisi Santrali, Güneş Enerjisi Santrali, Hidroelektrik Enerji Santrali olan tek ilçenin Akkuş ilçesi olduğunu dile getirdi. Başkan Demirci’nin bu konuda açıklamaları şu şekilde oldu; “Akkuş gibi küçük bir ilçede enerji kesintimiz çok oluyordu. Eski Ordu Milletvekilimizin girişimiyle Akkuş’a trafo merkezi yaptırdık. Bizim amacımız yalnızca Akkuş’taki elektrik sorununu çözmekti. Trafo merkezi yapılınca yatırımcının önünü açmış olduk. Taşıma maaliyetini sıfıra indirdik. Şu anda Akkuş’ta enerji yatırımı anlamında gayet güzel gelişmeler var. Yine Akkuş belediyesi olarak 13 dönümlük bir arazi üzerine 604 kilo Wattlık bir Güneş Enerji Santrali kurduk. Bir yılı geçti ve sonucundan çok memnun kaldık. Bu yatırımın Akkuş belediyesine yaklaşık olarak yıllık 2,5-3 milyon girdisi olacak. Bu yatırımların bize ve doğaya faydası var. Güneş enerjisi içinde 2 Mega Watt enerji yatırımı yapacak yatırımcımız var. Akkuş Belediyesi olarak önümüze çıkan fırsatları değerlendirerek ilçemize en üstün hizmeti getirmek için çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-