eskort samsun

ÜNYENETHABER

YOLLAR TAŞ DUVARLARLA KORUMA ALTINDA

YOLLAR TAŞ DUVARLARLA KORUMA ALTINDA
15 Mart 2023 - 12:14

ORDU’DA ULAŞIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

 

Ordu’nun zorlu coğrafyasında en uzak mahallelere kadar ulaşım hizmeti götüren Büyükşehir Belediyesi, yamaç ve dik arazilerde yaptığı taş duvarlarla, yolları heyelan riskine karşı koruma altına alıyor.

Ordu’da, ulaşımla ilgili yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. Toplam 27 bin 318 kilometrelik yol ağıyla, Türkiye ‘nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan ilde, asfalt ve beton yol çalışmalarında seferberlik yaşanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, yolların ömrünü uzatmak, halkın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk etmesini sağlamak amacıyla yaptığı asfalt ve beton yolları duvar imalatları ile koruma altına alıyor.

ÜÇ MAHALLEYE ULAŞIM SAĞLIYOR

Ünye ilçesine bağlı İnkur mahallesi Kastamat mevkiinde yol genişletme çalışması başlatan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, toplam 125 metre uzunluğundaki güzergahı taş duvarla koruma altına aldı. Ulaşım güzergahı boyunca yapılan taş duvarlarla birlikte yol üzerinde oluşması muhtemel heyelan riski önlenmiş oldu. İnkur, Hızarbaşıgünlük ve Yavi mahalellerine ulaşım sağlayan güzergahı kullanmak isteyen vatandaşlara güvenli bir ulaşım imkanı sunuldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-